Αγοράζετε καλλυντικά και συμπληρώματα μέσω ίντερνετ; 29 είναι ακατάλληλα

Ο ΕΟΦ εξέδωσε λίστα

Επικίνδυνα καλλυντικά και συμπληρώματα διατροφής κατακλύζουν το διαδίκτυο. Ο ΕΟΦ εξέδωσε λίστα με 29 από αυτά που θεωρούνται άκρως ακατάλληλα. 

Κάνετε τις αγορές σας μέσω ίντερνετ; Οι τιμές σε πολλές περιπτώσεις είναι ασυναγώνιστες. Όχι όμως και η ποιότητα. Ειδικά στα συμπληρώματα διατροφής. 

όμως πολλοί που το κάνουν. Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων εντόπισε μια σειρά προϊόντων που δεν έχουν περάσει τα τεστ ασφαλείας, συνεπώς δε διαθέτουν την απαραίτητη έγκριση για να πωληθούν, ανάμεσα σε αυτά και αρκετά γυναικεία καλλυντικά, όπως κρέμες και μάσκες προσώπου.

Στις ιστοσελίδες που πωλούνται τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν υπάρχουν καν στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου κυκλοφορίας. 
«Αν είναι φάρμακα για το ζάχαρο μπορεί να προκαλέσουν υπογλυκαιμία. Όπως και φάρμακα της καρδιάς μπορεί να προκαλέσουν ταχυπαλμία και γενικά μέχρι και θάνατο ακόμα αν χρησιμοποιηθούν φάρμακα που είναι ανεξέλεγκτα» εξηγεί ο φαρμακοποιός, Βασίλης Παπαευθυμίου. 

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα αναγράφουν πως έχουν θεραπευτικές ιδιότητες ακόμα και εναντίον του καρκίνου. Οι καταναλωτές μπορούν να διακρίνουν την αξιοπιστία μιας ιστοσελίδας ακόμα και από τα ορθογραφικά λάθη, αφού πολλές από αυτές έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό και οι επιτήδειοι που τις διαχειρίζονται επιλέγουν την αυτόματη μετάφραση σε όλες τις χώρες.    

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top