Λευκά Χριστούγεννα: Ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει σήμερα τη χώρα μέσα σε 12 ώρες

Με αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων στην Πάρνηθα

Δείτε στο video πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ώρες και ημέρες, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου, Μανώλη Ανανδρανιστάκη

Ψυχρό μέτωπο σαρώνει από τα ξημερώματα της Τρίτης τη χώρα, ξεκινώντας από τον βορρά και φτάνοντας προς τον νότο, με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα.

Η ψυχρή εισβολή ξεκίνησε από τις 03:00 τα ξημερώματα στη Μακεδονία, ενώ στις 15:00 το μεσημέρι των Χριστουγέννων θα έχει φτάσει στην Κρήτη, διανύοντας περίπου 600 km σε χρονικό διάστημα 12 ωρών, κινούμενο δηλαδή κατά μέσο όρο με ταχύτητα 50km/h.

Στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ μέχρι το καζίνο, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ψυχρή εισβολή: Ετοιμαστείτε για Χριστούγεννα με… αλπικά τοπία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Χιόνια και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

Oι προβλεπόμενες θερμοκρασίες τις μεσημεριανές ώρες των Χριστουγέννων και η διαφορά τους/Φωτογραφία: Meteo

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Σήμερα περιμένουμε σημαντική επιδείνωση του καιρού, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα. Βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν στα πεδινά και καταιγίδες κυρίως στη νότια χώρα και στα νησιωτικά τμήματα του  Αιγαίου, ενώ στο Αιγαίο θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες με εντάσεις που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά τα 9 μποφόρ.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.Kατά τόπους θα σημειωθεί χιονόστρωση, ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία όπου θα χιονίσει σε όλες τις περιοχές.

Επέλαση χιονιά σε όλη τη χώρα: Ποιοι δρόμοι έκλεισαν – Πού «θέλει» αλυσίδες

Tο ψυχρό μέτωπο και τα φαινόμενα που θα το συνοδεύουν στις 03:00 των Χριστουγέννων ώρα Ελλάδας και στις 15:00 ώρα Ελλάδας/ Φωτογραφία: Meteo

Η θερμοκρασία θα σημειώσει ραγδαία πτώση από βορρά προς νότο, η οποία αναμένεται να λάβει χώρα σε μικρό χρονικό διάστημα.
Σταδιακά ο καιρός στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα θα παρουσιάσει βελτίωση και μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στη Χαλκιδική, Παράλληλα, από τις απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

Την Τετάρτη 26/12/2018 βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά και ημιορεινάτμήματα, καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στην Αττική κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 26/12 χιονόπτωση είναι πιθανό να εκδηλώνεται κατά περιόδους και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και κατά περιόδους τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Σήμερα στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και ενδεχομένως πρόσκαιρες καταιγίδες, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα γύρω ορεινά και προοδευτικά σε ημιορεινά τμήματα του νομού. Το βράδυ δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί χιονόπτωση σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια του νομού. Τις βραδινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση και τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και κατά περιόδους τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς, με τις μέγιστες να σημειώνονται τις πρωινές ώρες, ενώ στα βόρεια και δυτικά οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, στα ημιορεινά, και ενδεχομένως πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς, με τις μέγιστες να σημειώνονται τις πρωινές ώρες, ενώ περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top