Σε ρυθμούς Χριστουγέννων η αγορά - Το αδιαχώρητο στην Ερμού

Η εικόνα δεν ήταν όμως ίδια και για τις υπόλοιπες αγορές

Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα η αγορά μπαίνει σιγά σιγά σε γιορτινούς ρυθμούς. Η Ερμού από το πρωί του Σαββάτου ήταν ασφυχτικά γεμάτη. Η εικόνα δεν ήταν όμως ίδια και για τις υπόλοιπες αγορές. 

Η κίνηση ξεκίνησε από νωρίς το Σάββατο. Ο κόσμος έχει κάνει ήδη μια έρευνα αγοράς οπότε, ξέρει πάνω κάτω τι παίζει στα μαγαζιά…

«Ε θα ψωνίσουμε, Χριστούγεννα είναι, θα ψωνίσουμε…» λένε στο STAR.
«Να ξεχαστούμε λίγο από την καθημερινότητα, από τα προβλήματα και να βγούμε έξω να βολτάρουμε…»

Μπορεί στην Ερμού να επικράτησε το αδιαχώρητο, όμως οι καταναλωτές κυνηγούν ακόμα τις προσφορές, ενώ στις περιφερειακές αγορές όπως στο Μαρούσι η κίνηση παραμένει υποτονική. 

«Για εμένα; Έχω πάψει να ψωνίζω, δεν ψωνίζω….Αφού μας τα κόψανε όλα».
«Έχω ψωνίσει. Ήδη; Black Friday. Και πόσα ξοδέψατε; Κανά 60ευρω»

Ελάχιστοι είναι εκείνοι που βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. 

«Απ’ όλα, ρούχα, παπούτσια, φουστάνια. Πόσα ξοδέψατε; 200 ευρώ»
«Τα Χριστούγεννα ντυνόμαστε συνήθως πιο απλά απ’ ότι την πρωτοχρονιά . Ένα ωραίο παντελονάκι με ένα πουκάμισο. Το παντελονάκι είναι στα 39,90 το πουκάμισο  στα 36,90. Ή αν θέλουμε κάτι πιο κλασικό, μπορεί να φορεθεί το παντελόνι με ένα σακάκι. Η τιμή στο σακάκι είναι τα 103 ευρώ. Μετά θα μπορούσε μια γυναίκα να φορέσει πολύ άνετα ένα ωραίο φόρεμα» λέει η Αργυρώ Κωνσταντοπούλου, ιδιοκτήτρια καταστήματος. 

Οι γυναίκες ξοδεύουν κατά μέσο όρο 100 ευρώ για ρούχα για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Όμως ακόμα και με 60 ευρώ μπορούν να είναι καλοντυμένες με ένα φόρεμα πιο οικονομικό. 

Σήμερα Κυριακή, τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά για τις αγορές των καταναλωτών σε όλη την Ελλάδα, από τις 11:00 έως τις 18:00.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top