Μακρακώμη: Το ασθενοφόρο δεν μπορεί να φτάσει στο Κ.Υ. λόγω χωματόδρομου

Τον χειμώνα πλημμυρίζει και θυμίζει ειδική διαδρομή σε ράλι

Ένα απίστευτο σκηνικό συμβαίνει στη Μακρακώμη της Φθιώτιδας.  Ένας δρόμος μόλις 200 μέτρων που οδηγεί στο κέντρο Υγείας της περιοχής είναι χωματόδρομος και στενός, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν όχι μόνο οι ασθενείς, αλλά και τα αυτοκίνητα. 

Φτάνοντας στη Μακρακώμη, ακολουθούμε την  πινακίδα για το Κέντρο Υγείας.  Δείτε όμως ότι μετά  από λίγα  μέτρα, μας περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη.  Από τον εθνικό δρόμο όπως μπήκαμε μέσα, δεν μπορεί να φτάσει το ασθενοφόρο στο Κέντρο υγείας, γιατί υπάρχει ένας χωματόδρομος, μόλις 200 μέτρων,  που τον χειμώνα πλημμυρίζει  και θα έλεγε κανείς ότι είναι ειδική διαδρομή σε Ράλι.

«Εδώ να περάσει ασθενοφόρο; Εδώ δεν περνάνε τα αυτοκίνητα τα έχουμε σπάσει. Αυτός ο δρόμος να περάσει ασθενοφόρο είναι αδιανόητο» λέει κάτοικος,

Και πως να περάσει, δείτε το δικό μας αυτοκίνητο ίσα ίσα που περνά. Ειδικά τη νύχτα η μεταφορά ασθενών γίνεται επικίνδυνη αποστολή, καθώς  δεξιά και αριστερά  υπάρχει χαντάκι.

«Καλά μπορεί να περάσει, αλλά θα είναι επικίνδυνο γιατί μπορεί να σπάσει καμιά μπάρα» λέει άλλος κάτοικος. 

«Θα έπρεπε εφόσον παραδόθηκε ο δρόμος, η παράκαμψη της Μακρακώμης να ήταν το πρώτο το οποίο θα έπρεπε να έχει γίνει» λέει ο πρόεδρος επαγγελματοβιοτεχνών Μακρακώμης, Ιωάννης Καλοπίτας.

Όχι μόνο δεν έγινε, αλλά  οι υπεύθυνοι φρόντισαν να στέλνουν τα οχήματα και τα ασθενοφόρα  που μεταφέρουν ασθενείς  από τον χωματόδρομο.

«Το κέντρο υγείας Μακρακώμης είναι ουσιαστικά απροσπέλαστο για τα έκτακτα περισταικά. Είναι αδύνατον σε ένα έκτακτο περιστατικό να ξέρει το δρόμο όταν μάλιστα αντιμετωπίζει καις σημαντικό πρόβλημα για να φτάσει έγκαιρα στο κέντρο υγείας» σημειώνει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο παραλογισμός  της  αστοχίας  συνεχίζεται με τη γραφειοκρατία. Φορείς της κωμόπολης των 3.500 κατοίκων είναι διατεθειμένοι να καλύψουν οι ίδιοι το ποσό ώστε να ασφαλτοστρωθεί το κομμάτι αυτό, αλλά δεν τους το επιτρέπουν. Είναι να απορεί κανείς….

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top