Πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας για τις βιντζότρατες

Ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος ζητά την κατάργησή της

Πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας  για  την καταστροφή που προκαλεί η  βιντζότρατα. Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδας Γρηγοράκος με ερώτησή του  προς τον αρμόδιο υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη, ζητά την κατάργηση  του συγκεκριμένου εργαλείου καθώς   προκαλεί στο θαλάσσιο περιβάλλον  είναι μη αναστρέψιμη.

Μετά τις φωνές των ψαράδων και της επιστημονικής κοινότητας που ζητούν την κατάργηση του εργαλείου της Βιτζότρατας, ήρθε η σειρά των πολιτικών.  Ο βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδας  Γρηγοράκος,  μιλώντας στην εκπομπή Ακραίως του Σκάι και τον Τάκη Χατζή, ανέφερε πως ζητά  από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη να αντιμετωπίσει ουσιαστικά το πρόβλημα που λέγεται βιτζότρατα.

«Θα σας στείλω την επόμενη εβδομάδα την απάντηση  που θα μου στείλει. Έχω κάνει ερώτηση. Είμαι απέναντι σε αυτό το εργαλείο το οποίο πραγματικά γλείφει το βυθό. Άρα λοιπόν παίρνει και τον γόνο μαζί, οτιδήποτε, καταστρέφεται  πλήρως η θαλάσσια περιοχή. Ή καταργείται το μηχάνημα αυτό ή δεν καταργείται  δεν μπορεί να πάει άλλο πια» δήλωσε στον ΣΚΑΙ,  ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Λεωνίδας Γρηγοράκος. 

Με τους πάντες να μιλούν για οικολογική καταστροφή, δεν  έχουμε ακόμη δει  από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, να πάρει  θέση για  το εργαλείο αφανισμού των ιχθυαποθεμάτων.

«Εδώ λοιπόν αντί να προσπαθήσουμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση, την επιταχύνουμε με  αυτό το οποίο γίνεται. Για αυτό λέω ότι πρόκειται για οικολογικό έγκλημα  το οποίο πρέπει να σταματήσει» είπε στον ΣΚΑΙ, ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας. 

«Αν λάβετε υπόψη σας ότι στις μετρήσεις τις επιστημονικές που γίνονται για την βιντζότρατα βλέπουμε το μέσο μήκος των ψαριών  να μειώνεται κατά χρόνο, καταλαβαίνετε ότι οδηγούμαστε σε κατάρρευση  ουσιαστικά αποθεμάτων. Πρέπει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να σταματήσει πλέον να σιωπά και να βγει  επίσημα και ανοιχτά να πάρει θέση και να καταργηθεί το εργαλείο» λέει ο Δημήτρης Κοτσόργιος, μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Παράκτιων Αλιέων.

«Μας  έχει καταστρέψει όλους δεν μπορεί για 130 άδειες που είναι σε όλη την παράκτια αλιεία να έχουν τόσο πολύ μέλλον. Πρέπει να σταματήσουν αυτά τα εργαλεία» λέει ο Αλέξανδρος Τσαγκαράκης, Πρόεδρος του Αλιευτικού Καταφυγίου Ωρωπού. 

Σε περίπου ένα μήνα θα κατατεθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο για την αλιεία. Ο Σταύρος Αραχωβίτης έχει πει πως θα στοχεύει στην προστασία των ιχθυαποθεμάτων. Χώρος για την βιντζότρατα δε θα πρέπει να υπάρχει.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top