Ληστεία Πάρου 2012- Χρηματική αποζημίωση για τη 5ετη φυλάκιση στον Θεοφίλου

Θα λαμβάνει 20 ευρώ τη μέρα για 5 χρόνια

ο Τάσος Θεοφίλου

Αποζημίωση για την άδικη πενταετή φυλάκισή του για την υπόθεση ληστείας στην Πάρο το 2012, επιδίκασε στον Τάσο Θεοφίλου, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κάνοντας δεκτή την προσφυγή που κατέθεσε. 

Ο Τάσος Θεοφίλου, με τη συνδρομή του συνηγόρου του, Κώστα Παπαδάκη, προσέφυγε στο δικαστήριο, που σύμφωνα με τον νόμο πρέπει να είναι το ίδιο που εκδίκασε την υπόθεσή του, διεκδικώντας αποζημίωση για τους 59 μήνες άδικης παραμονής του στη φυλακή. 

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με ανάλογη εισήγηση του εισαγγελέα έδρας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, έκανε δεκτό το αίτημα του Τ. Θεοφίλου, ορίζοντας αποζημίωση 20 ευρώ, από τα 29 ανώτατο όριο που προβλέπει ο νόμος, για κάθε ημέρα άδικης κράτησης του 34χρονου αιτούντος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τάσος Θεοφίλου κηρύχθηκε αθώος τον Ιούλιο του 2017, έπειτα από απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από πέντε χρόνια παραμονής στις φυλακές. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών για ληστεία μετά φόνου σε τράπεζα της Πάρου το 2012, ενώ είχε αθωωθεί για την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top