Ανέπαφη η βόμβα από το σπίτι του Ντογιάκου–Στο μικροσκόπιο για αποτυπώματα

Άπειροι εκείνοι που την κατασκεύασαν

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Με μεγάλη αγωνία περιμένουν στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία τα αποτελέσματα των ερευνών των εγκληματολογικών εργαστηρίων, όπου έφτασε ανέπαφη η βόμβα που είχε τοποθετηθεί έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Ντογιάκου. 

Οι ειδικοί ερευνητές σαρώνουν τη βόμβα τόσο για δακτυλικά αποτυπώματα, όσο και για DNA, ενώ η συνδεσμολογία δείχνει ότι εκείνοι που την κατασκεύασαν είναι νέοι και άπειροι. 

Ντογιάκος: «Ερασιτέχνες» οι τρομοκράτες που τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό

Βόμβα στο σπίτι του αντεισαγγελέα Ντογιάκου: Πού στρέφονται οι έρευνες

Η συνδεσμολογία της βόμβας θυμίζει αρκετά παλαιότερες επιθέσεις από τη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», ωστόσο η Αντιτρομοκρατική δεν αποκλείει οι δράστες να συνδέονται με οποιαδήποτε άλλη οργάνωση, μιας και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. 

Η βόμβα βρέθηκε μέσα σε κατσαρόλα, που ήταν τοποθετημένη σε μπαγκαζιέρα μοτοσικλέτας και σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς που την έλεγξαν είναι απλή στην κατασκευή της. Έτσι οι άνδρες των ΤΕΕΜ που την εντόπισαν το πρωί της Τρίτης τράβηξαν την αντίσταση που έπαιζε ρόλο πυροκροτητή κι έτσι απενεργοποιήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, χωρίς ελεγχόμενη έκρηξη. 

Άγνωστος τηλεφώνησε στις 04:00 τα ξημερώματα της Τρίτης στην «Εφημερίδα Των Συντακτών» και ενημέρωσε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στην οδό Αδραμυτίου 18 στον Βύρωνα, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 20 λεπτά. 

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και ειδικοί πυροτεχνουργοί που απέκλεισαν την περιοχή και κάλεσαν τους κατοίκους να μείνουν μέσα στα σπίτια τους για να μην κινδυνεύσει κανείς. 

Ο ίδιος ο αντιεισαγγελέας Ι. Ντογιάκος δήλωσε ότι ο μηχανισμός δεν εξερράγη από τύχη και πρόσθεσε ότι δε χειρίζεται αυτή τη χρονική στιγμή κάποια υπόθεση που θα μπορούσε να γίνει αιτία για να στοχοποιηθεί, ούτε είχε δεχθεί απειλές. 

Ο κ. Ντογιάκος, που στο παρελθόν έχει χειριστεί σοβαρές υποθέσεις όπως αυτή της Χρυσής Αυγής, υπηρετεί για περισσότερα από 30 χρόνια στο Σώμα και είχε εκλεγεί για δύο θητείες από τους συναδέλφους του στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top