Σαρώνει την Πελοπόννησο ο «Ζορμπάς» - Το απόγευμα θα «χτυπήσει» την Αττική

Θυελλώδεις άνεμοι ώς 10 μποφόρ - Θα ξεπεράσουν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα

Πρώτη δημοσίευση: 08.17

Στο «μάτι» του μεσογειακού κυκλώνα «Ζορμπά» βρίσκεται η Ελλάδα, με την Αττική να ετοιμάζεται να τον «υποδεχθεί» το απόγευμα.

Το σπάνιο καιρικό φαινόμενο ήδη έχει «χτυπήσει» τη Πελοπόννησο, όπου σε αρκετές περιοχές έχουν σημειωθεί διακοπές ρεύματος από τους ισχυρούς ανέμους και τις έντονες βροχοπτώσεις, ενώ έχουν προκληθεί και μικροκαταστροφές από τους δυνατούς ανέμους.

Πρωτοφανές το φαινόμενο του "mega - κυκλώνα" στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Αττική, με τους ανέμους να φτάνουν ακόμη και τα 10 μποφόρ στην περιοχή των Κυθήρων, δηλαδή πάνω από 100 χιλιόμετρα την ώρα!

Σύμφωνα με νεότερα επικαιροποιημένη πρόβλεψη δείχνει τον κυκλώνα να περνά νότια της Αττικής, κοντά στο Σούνιο, με τα φαινόμενα του κυκλώνα να χτυπούν την Αττική το απόγευμα. Στη συνέχεια, ο «Ζορμπάς» θα κατευθυνθεί στην Εύβοια, τις Σποράδες και την Ανατολική Θεσσαλία.

Ο Κυκλώνας Ζορμπάς στα Κύθηρα

Δείτε live εικόνα από την επελαση του Κυκλώνα στα Κύθηρα

Πηγή: Visit Kythera

Παράλληλα, οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω των ισχυρών καταιγίδων που – κατά τρόπους – θα σημειωθούν, καθώς υπάρχει κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων, ακόμη και στην Αττική.

Tην Πελοπόννησο χτυπά ο "Ζορμπάς" - Κύματα 3 μέτρων

Την Κυριακή το φαινόμενο θα εξασθενήσει σημαντικά, με τους ανέμους να «πέφτουν» στα 6 με 8 μποφόρ.

Απαγόρευση απόπλου για Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από Πειραιά για Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 10 μποφόρ.

Πάράλληλα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών πιθανότατα δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για Ύδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες Πόρτο Χέλι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top