Ειρήνη Λαγούδη:Δύο άτομα του στενού της περιβάλλοντος υποψιάζονται οι αρχές

Ήξερε τους δολοφόνους της η άτυχη μητέρα;

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα, σχετικά με την υπόθεση της Ειρήνης Λαγούδη. Η οικογένεια της άτυχης μητέρας ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά  εναντίον όλων όσοι ευθύνονται για τον θάνατό της ή προσπάθησαν να τον εμφανίσουν ως αυτοκτονία.

Μόλις αποκαλυφθούν τα ονόματα θα ακολουθήσουν αγωγές

«Μόλις προσωποποιηθεί η δίωξη αμέσως θα καταθέσουμε νέο δικόγραφο που θα περιέχει ονοματεπώνυμο και ταυτόχρονα θα κάνουμε και τις ανάλογες αστικές αγωγές. Η άσκηση ποινικής δίωξης για συμμορία σημαίνει ότι υπήρχε μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι είχαν προαποφασίσει να κόψουν το νήμα της ζωής της Ειρήνης και το σχεδιάσανε και μοιράσανε και κάποιους ρόλους μεταξύ τους. Άλλοι ήταν εκτελεστές άλλος μπορεί να είναι ο ηθικός αυτουργός», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Βασίλης Ταουξής.

Σχεδόν εννέα μήνες μετά το μυστηριώδη  θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη και  πολλές ανατροπές, η οικογένεια της 44χρονης μητέρας ετοιμάζεται να καταθέσει όχι μόνο μηνύσεις, αλλά και αγωγές, ζητώντας αποζημιώσεις. 

Από μάρτυρες… κατηγορούμενοι 

Στον Εισαγγελέα Αγρινίου έχουν καταθέσει δεκάδες άτομα. Τώρα, η ανακρίτρια  θα μελετήσει τη δικογραφία, θ' αξιολογήσει τα στοιχεία και θα καλέσει εκ νέου κάποιους από τους εμπλεκόμενους. Στη συνέχεια,  θα ασκηθούν ποινικές διώξεις, εναντίων συγκεκριμένων ανθρώπων , οι οποίοι από μάρτυρες θα γίνουν  κατηγορούμενοι.   

«Με πολύ ωραίο τρόπο τέθηκε από τους δράστες φωτιά για να δείξει ότι ήταν αυτοκτονία η οποία όμως δεν είχε πολύ μεγάλη διάρκεια. Η σημαντικότερη από όλες τις ενδείξεις, η οποία πρόδωσε τους δράστες είναι η καπνιά που έμεινε στο αυτοκίνητο έξω από την πόρτα του οδηγού. Αυτό και μόνο δείχνει ότι μετά την πυρκαγιά κάποιος άνοιξε την πόρτα», εξηγεί ο Πρώην Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Ανδριανός Γκουρμπάτσης. 

Η Ειρήνη ήξερε τους δολοφόνους της;

Οι υποψίες των αρχών φαίνονται να στρέφονται σε δύο τουλάχιστον άτομα, από το στενό περιβάλλον της Ειρήνης. Πρόκειται για  έναν 50χρονο, καλό της φίλο,  ο οποίος έχει ήδη κληθεί για κατάθεση 8 φορές και έναν 55χρονο. Είναι οι τελευταίοι άνθρωποι που φέρονται πως την είδαν ζωντανή και ήταν μαζί της στη λίμνη Τριχωνίδα, τη μοιραία μέρα. Τότε, που σύμφωνα με το πόρισμα των τεχνικών συμβούλων της οικογένειας, η  άτυχη μητέρα πάλευε να σωθεί από τις φλόγες.

«Τα ευρήματα τα διάσπαρτα μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά και με το άλλο αποτύπωμα το οποίο υπάρχει στο πίσω δεξί παράθυρο του αυτοκινήτου δείχνουν κατάσταση σύγχυσης εκείνη τη στιγμή, δηλαδή προσπάθεια διαφυγής από το αυτοκίνητο», εξηγεί ο τεχνικός σύμβουλος Τάσος Δέδες. 

Οι δικηγόροι της οικογένειας περιμένουν τώρα να πάρουν στα χέρια τους τη δικογραφία. Οι έρευνες δε σταματούν λεπτό από την πλευρά τους, καθώς προσπαθούν όπως λένε, να  βοηθήσουν το ανακριτικό έργο, με όσα στοιχεία έχουν συλλέξει τους τελευταίους εννιά μήνες. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top