Έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίστηκε ο Φλώρος

Τι ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίστηκε ο Φλώρος

Τον δρόμο ανατροπής του βουλεύματος του Συμβουλίου Πρωτοδικών Χαλκίδας, με το οποίο αποφυλακίστηκε στα μέσα Αυγούστου ο Αριστείδης Φλώρος ανοίγει  ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτης. Με παραγγελία του προς τον διευθύνοντα της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρο Σοφουλάκη, ζητεί να μελετήσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά του βουλεύματος, το οποίο χαρακτηρίζει «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό». 

Να σημειωθεί πως ήδη ο επικεφαλής της Εισαγγελίας Ευβοίας την περασμένη εβδομάδα είχε ζητήσει όλα τα στοιχεία της υπ’ όρων απόλυσης Φλώρου για να μελετήσει αυτό το ενδεχόμενο, πιθανότητα που αυξάνεται κατακόρυφα μετά την παρέμβαση του κ.Βουρλιώτη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αναφέρει πως σε αυτή την παραγγελία οδηγείται «ενόψει του ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατί δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35%  οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».

Επιπλέον ο εισαγγελέας αναφέρει στην παραγγελία του ότι δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας, ενώ δε φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση. Όλα αυτά, κατά τον κ. Βουρλιώτη, καθιστούν το βούλευμα «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό». 

Την ίδια στιγμή, τη δικαστική οδό παίρνει και το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, Π. Γκουλάκη - Μητσάκη, σύμφωνα με το οποίο η γνωμάτευση για τον Φλώρο, φέρει "ανυπόστατη" σφραγίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, το έγγραφο διαβιβάζεται στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, ο οποίος εδώ και μέρες έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για αδικήματα όπως «ψευδή βεβαίωση» και «δωροδοκία». Όταν παραληφθεί δε θα διαβιβαστεί στον Ειρηνοδίκη Αθηνών που έχει αναλάβει με εντολή του κ. Προκοπίου να συγκεντρώσει μαρτυρικές καταθέσεις και βέβαια να ορίσει πραγματογνώμονα για να επανεξετάσει τον Αριστείδη Φλώρο. Λειτουργικά δε (σ.σ το έγγραφο) ενισχυτικά στην κατεύθυνση της άσκησης έφεσης κατά του βουλεύματος. 

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, το οποίο φέρει στο φως της δημοσιότητας το documentonews.gr, η γιατρός που έβαλε υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι "ανυπόστατη", ενώ επιπρόσθετα  σημειώνεται πως δεν υπήρξε καμία υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ" ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Επιπλέον, επισημαίνεται πως τα αποτελέσματα της μελέτης δε συνοδεύονται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap, κάτι που είναι απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία ιατρική βεβαίωση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top