Ξεκινούν τα αντιπλημμυρικά έργα στη Μάνδρα

Θα έχουν ολοκληρωθεί σε 10 μήνες

Μάνδρα αντιπλημμυρικά έργα

«Πράσινο φως» άναψε το Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να  ξεκινήσουν οι οι εργασίες του αντιπλημμυρικού έργου της εκτροπής του χειμάρρου Αγ. Αικατερίνης και της διευθέτησης του χειμάρρου Σούρες Θριασίου Πεδίου. 

Μετά τις φονικές πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου στη Μάνδρα, το έργο θεωρείται κρίσιμης σημασίας ώστε να γίνει θωράκιση  του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να γίνει σε 10 μήνες.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 11 εκατομμύρια ευρώ (από ίδιους πόρους της Περιφέρειας), περιλαμβάνει εργασίες διευθέτησης στους χείμαρρους Σούρες σε συνολικό μήκος 1.780 μέτρων και της Αγίας Αικατερίνης, σε συνολικό μήκος 1.400 μέτρων.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στον χείμαρρο Σούρες προβλέπεται επένδυση των πρανών με συρματοκιβώτια -υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, φύτευση της περιοχής πλησίον του ρέματος και κατασκευή τεχνικών έργων όπου το ρέμα διασταυρώνεται με οδούς.

Στον χείμαρρο Αγίας Αικατερίνης θα γίνει μερική εκτροπή της πλημμυρικής παροχής του με αγωγό ορθογωνικό, δια μέσου της οδού Κάλβου, ο οποίος θα εκβάλει στον χείμαρρο Σούρες και η υπόλοιπη πλημμυρική παροχή θα διοχετεύεται προς τον υφιστάμενο αγωγό Κοροπούλη.

Ο διαχωρισμός αυτός των παροχών, θα επιτευχθεί με τεχνικό έργο μερισμού που θα κατασκευασθεί εντός της κοίτης του ρέματος Αγίας Αικατερίνης και εκτός του Σχεδίου Πόλης Μάνδρας.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top