Εμπρησμός από αμέλεια η φωτιά στο Μάτι

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η προανάκριση της πυροσβεστικής

Δείτε στο βίντεο την προσπάθεια των κατοίκων να σωθούν από τις φλόγες την ώρα της φωτιάς στο Μάτι

Στο συμπέρασμα ότι η φωτιά που σκότωσε 92 ανθρώπους στο Μάτι οφείλεται σε εμπρησμό από αμέλεια, φέρεται να συγκλίνουν τα στοιχεία που προκύπτουν από την προανάκριση που διενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» οι ερευνητές της Πυροσβεστικής φέρεται να ολοκληρώνουν τον κύκλο καταθέσεων και το επόμενο διάστημα αναμένεται να υποβάλουν τη σχετική δικογραφία στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων. 

Από το σύνολο του προανακριτικού υλικού φέρεται να επιβεβαιώνεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από σωρό με ξύλα και κλαδιά που είχε προσπαθήσει να κάψει κάτοικος του Νταού Πεντέλης. 

Περίοικοι έχουν καταθέσει ότι το πρωί της 23ης Ιουλίου είδαν τον ύποπτο να βάζει φωτιά στα ξύλα, αλλά και πυροσβεστών που σημειώνουν ότι όταν έφτασαν στο σημείο της εκδήλωσης της πυρκαγιάς εντόπισαν σωρό με ξύλα και υπολείμματα καύσης. 

Ο ύποπτος μάλιστα αμέσως μετά την εκδήλωση της φωτιάς, προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του, ρίχνοντας νερό και κρύβοντας με πλάκες την εστία. 

Τέλος, κάτοικοι της περιοχής φέρεται να έχουν καταθέσει ότι είναι εκείνος που από την πρώτη στιγμή διέδιδε πως εντόπισε κομμένο καλώδιο από στύλο της ΔΕΗ, το οποίο πέταγε σπινθήρες με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η καταστροφική φωτιά. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top