Καρέ καρέ η εισβολή του πύρινου εφιάλτη στα ΚΑΥ–Η αυτοθυσία των Εν.Δυνάμεων

Φωτιά: Η στιγμή που υδροφόρα του Δήμου Διονύσου ρίχνει περίφραξη στα ΚΑΥ

Συγκλονίζουν τα βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR από τη στιγμή που η φωτιά επεκτείνεται στις Κατασκηνώσεις Υπαξιωματικών. Οι πεζοναύτες και οι αλεξιπτωτιστές υπερέβαλαν εαυτό, προκειμένου να προστατεύσουν τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα και να τους βοηθήσουν να τρέξουν προς ασφαλές σημείο.

Είναι η στιγμή που μια υδροφόρα του Δήμου Διονύσου κάνει όπισθεν και με φόρα ρίχνει την περίφραξη στις κατασκηνώσεις αξιωματικών και υπαξιωματικών του Αγίου Ανδρέα. Επικρατεί πανικός! Ένας άνδρας φορώντας αντιασφυξιογόνα μάσκα δίνει οδηγίες. Η φωτιά πλησιάζει απειλητικά και ο κόσμος αναπνέει με δυσκολία. Είναι παγιδευμένοι. 

Tα αποκλειστικά πλάνα που εξασφάλισε το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR από την κόλαση που επικράτησε στα ΚΑΥ τη μέρα της φωτιάς, δείχνουν τον κόσμο να τρέχει να σωθεί από τις φλόγες και μπλοκάρει στην περίφραξη των ΚΑΥ.  Με πρωτοβουλία του διοικητή η μάντρα πέφτει. Οι πανικόβλητοι πολίτες μπαίνουν στα ΚΑΥ και δραπετεύουν από τον δαίμονα της φωτιάς, χρησιμοποιώντας τις εξόδους των κατασκηνώσεων.  Οι Ένοπλες Δυνάμεις βοηθούν όσους δυσκολεύονται να αναπνεύσουν και να περπατήσουν. Η φωτιά έχει φτάσει και φαίνεται πίσω από τα δέντρα.

Το τοπίο μοιάζει βομβαρδισμένο από τα κουκουνάρια που έχει εκσφενδονίσει η πυρκαγιά. Μέσα στις κατασκηνώσεις επικρατεί πανικός. Ένας καταδρομέας προσπαθεί να ανοίξει την παροχή του νερού, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν. Ένας πεζοναύτης φορώντας μάσκα κρατάει έναν πυροσβεστήρα. Έτοιμος να κάνει αυτό για το οποίο εκπαιδεύτηκε. Να πολεμήσει. Με έναν εχθρό, όμως όχι φτιαγμένο από σάρκα και οστά, αλλά από φλόγα και τέφρα. 

Λίγες ώρες μετά, η πυρκαγιά έχει εισβάλει στα ΚΑΥ προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Στο βίντεο ντοκουμέντο δυο πεζοναύτες ψάχνουν να βρουν και να διασώσουν τυχόν εγκλωβισμένους. Το μίνι μάρκετ των κατασκηνώσεων έχει καεί ολοσχερώς. Η εικόνα μέσα θυμίζει πύρινη κόλαση βγαλμένη από τους χειροτέρους εφιάλτες. Μέσα στο σκοτάδι συνεχίζουν την αναζήτηση για διασωθέντες με κίνδυνο τη ζωή τους.

Με την αυτοθυσία των πεζοναυτών και των καταδρομέων, τα ΚΑΥ εκκενώθηκαν γρήγορα και έτσι δεν υπήρξαν θύματα. Κάτι που σε κάνει να αναρωτιέσαι.. Αν και οι άλλες περιοχές είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως, μήπως τελικά είχαν αποφευχθεί τα χειρότερα;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top