Σε κατάσταση σοκ οι διασώστες που βρήκαν τους 26 νεκρούς στο Μάτι

Δέχονται ψυχολογική υποστήριξη

Ούτε οι έμπειροι και εκπαιδευμένοι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού δεν άντεξαν στη θέα των 26 καμένων σορών που βρέθηκαν αγκαλιασμένες στο οικόπεδο της φρίκης μετά τη δολοφονική φωτιά στο Μάτι.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Νίκος Οικονομόπουλος, οι άνθρωποι που βρέθηκαν μπροστά στο μακάβριο αυτό θέαμα βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και δέχονται ψυχολογική υποστήριξη για να ξεπεράσουν τη φρίκη που αντίκρισαν. 

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΡΥΣΑΝ ΤΙΣ 26 ΣΟΡΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΟΚ»

«Για να καταλάβει ο κόσμος τι σημαίνει σοκ πρέπει να αναλογιστεί όταν ακουμπάς κάτι που το θεωρείς κούτσουρο και διαπιστώνεις ότι είναι άνθρωπος πως νιώθεις, είναι τραγικό. Όταν βλέπεις παιδάκια με τις γιαγιάδες τους παπούδες τους, βλέπεις οικογένειες να έχουν μείνει στη μέση μιας προσπάθειας, αυτό σε λυγίζει, σε κάνει περισσότερο συναισθηματικό άνθρωπο...»

Η εικόνα των σφιχταγκαλιασμένων και καμένων ανθρώπων στο κτήμα της φρίκης λύγισε ακόμα και τους πιο σκληρούς:

«Λυγμοί κι από τον αρχηγό, κλάματα και φωνές από τους υπόλοιπους διασώστες οι οποίοι είναι διασώστες, είναι εθελοντές, έχουν εμπειρία. Είναι  όμως είναι άνθρωποι. Είναι νέοι άνθρωποι... Γυρνώντας πραγματικά χρειάστηκαν από τότε μέχρι σήμερα την ψυχολογική υποστήριξη από συναδέλφους γιατρούς...»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top