Συγκλονιστικές περιγραφές: Πέθαιναν δίπλα μου αλλά δε μπορούσα να βοηθήσω

«Η φωτιά μου θύμισε την έκρηξη στην Πομπηία»

Συγκλονιστικές μαρτυρίες: Η φωτιά μου θύμισε την έκρηξη στην Πομπηία!

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες κατοίκων της Ραφήνας που έζησαν τη φρίκη με τις φονικές πυρκαγιές.

«Ευτυχώς η θάλασσα ήταν κοντά και τρέξαμε προς εκεί γιατί οι φλόγες μας “κυνηγούσαν” μέχρι το νερό. Καιγόταν η πλάτη μας και έτσι πέσαμε στο νερό για να σωθούμε» είπε ο Κώστας Λαγανός στο Sky News.

«Μου θύμισε την έκρηξη του ηφαιστείου στην Πομπηία, αυτό ακριβώς! Και είπα “θεέ μου, πρέπει να τρέξουμε για να σωθούμε”. Ήταν τρομερό» πρόσθεσε, περιγράφοντας με συγκλονιστικό τρόπο τις ανατριχιαστικές στιγμές που ήρθε αντιμέτωπος με τη φωτιά.

«Να βλέπεις τον άλλον να πνίγεται δίπλα σου και να μην μπορείς να τον βοηθήσεις»

«Ήμουν δύο ώρες στη θάλασσα, με έσωσε ένα σκάφος με Αιγύπτιους για πλήρωμα» είπε, εξάλλου, στο Associated Press ο Νίκος Σταυρινίδης, κάτοικος της περιοχής.

«Η φωτιά εμφανίστηκε πολύ γρήγορα, ο αέρας ήταν τρομερός. Δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου κάτι ανάλογο» είπε.

«Πέσαμε στη θάλασσα και προσπαθήσαμε να πάμε όσο πιο μακριά μπορούσαμε για να μην αναπνέουμε την κάπνα. Αλλά ο δυνατός άνεμος προκαλούσε μεγάλα κύματα και άρχισε να μας απομακρύνει μακριά από την ακτή. Δεν μπορούσαμε να δυο που ήμαστε» σημείωσε ο κ. Σταυρινίδης.

Ο ίδιος, περιγράφει πως αυτό που δε θα ξεχάσει ποτέ είναι η τρομακτική εικόνα «να βλέπεις τον άλλον να πνίγεται δίπλα σου και να μην μπορείς να τον βοηθήσεις».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top