Πανελλαδικές 2018: Οι απαντήσεις των θεμάτων σε Φυσική, Ιστορία και Ανάπτυξη Εφαρμογών

Μέτριας δυσκολίας θέματα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών - Κριτική σκέψη απαιτούσαν τα θέματα της Ιστορίας

Πανελλήνιες 2018:Οι απαντήσεις στη Φυσική Προσανατολισμού
Πρώτη δημοσίευση: 13:37

 

Σαφώς πιο απαιτητικά ήταν τα σημερινά θέματα στο μάθημα της Φυσικής της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών σε σχέση με τα περυσινά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανελλαδικές 2018: Τα θέματα που έπεσαν σε Φυσική, Ιστορία και Ανάπτυξη Εφαρμογών

Είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας,γεγονός που θα δημιουργήσει διασπορά βαθμολογίας η οποία θα καλύψει μεγάλο εύρος της βαθμολογικής κλίμακας. Το άριστα προϋπέθετε πολύ ουσιαστικό διάβασμα και μελέτη της ύλης σε βάθος.

Μερικά από τα θέματα είχαν την αφετηρία τους σε ασκήσεις του σχολικού βιβλίου ενώ αυξημένων απαιτήσεων ήταν το ερώτημα Δ4 που είχε μεγάλη βαθμολογική αξία καθώς και τα ερωτήματα  Β3 και  Γ4.  

Δείτε τις απαντήσεις των θεμάτων στη Φυσική

ΜΕΤΡΙΑΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

 

Μέτριας δυσκολίας και αντίστοιχου επιπέδου με τα περυσινά ήταν τα θέματα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών της Ομάδας Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής. Απαιτούσαν προσοχή στην επίλυση των ασκήσεων, στην εφαρμογή των εννοιών και των κανόνων της θεωρίας.

Τα θέματα στην Ιστορία Προσανατολισμού πάλι κάλυπταν όλο το εύρος της εξεταστέας ύλης και απαιτούσαν κριτική σκέψη από τους μαθητές και στις δύο ομάδες. Συγκριτικά χαρακτηρίζονται δυσκολότερα σε σχέση με τα περυσινά θέματα.

Στις απαιτήσεις των θεμάτων μπορούσε να ανταποκριθεί ένας πολύ καλά προετοιμασμένος μαθητής.

Δείτε τις απαντήσεις των θεμάτων στην Ανάπτυξη Εφαρμογών

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ - ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ

 

Τα θέματα στην Ιστορία Προσανατολισμού κάλυπταν όλο το εύρος της εξεταστέας ύλης και απαιτούσαν κριτική σκέψη από τους μαθητές και στις δύο ομάδες.

Στην πρώτη ομάδα οι ερωτήσεις είχαν διατυπωθεί με σαφήνεια, ωστόσο προϋπέθεταν την πλήρη αφομοίωση της διδαχθείσας ύλης.

Στη δεύτερη ομάδα, στα θέματα Γ1 και Δ1, που αφορούν στον σχολιασμό πηγών, δόθηκαν κατανοητά κείμενα που απαιτούσαν ωστόσο τη συνθετική ικανότητα των υποψηφίων.

Συγκριτικά χαρακτηρίζονται δυσκολότερα σε σχέση με τα περυσινά θέματα.

Δείτε τις απαντήσεις των θεμάτων στην Ιστορία

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top