Αυτοψία Star στη Σχολή Καλών Τεχνών: Παντού μπάζα και σκουπίδια

Η κάμερα του Star κατέγραψε την εικόνα αδιαφορίας

Εγκατάλειψη  είναι η μόνη λέξη που  μπορεί  να περιγράψει την εικόνα που παρουσιάζει ο πραύλιος χώρος της Σχολής Καλών Τεχνών. Η κάμερα του Star κατέγραψε την εικόνα αδιαφορίας.

Με τη λέξη χάος υποδέχεται η Σχολή Καλών Τεχνών φοιτητές, καθηγητές και επισκέπτες. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κάποιος στο κτίριο της οδού Πειραιώς. Ένα νεοκλασικό βανδαλισμένο κι ένας χώρος που θυμίζει παράπηγμα.

Παντού μπάζα και σκουπίδια. Ανεβαίνοντας τα σκαλιά του κτηρίου αντιλαμβάνεσαι την αδιαφορία του κράτους για  έναν θησαυρό που αρχίζει να καταρρέει. Το κτίριο αυτό στέγαζε τα «Έλληνικά Υφαντήρια». Σήμερα ; φωλιές περιστεριών, ακαθαρσίες και αναρχία.

Η εικόνα που βλέπετε με τις χημικές τουαλέτες μπροστά από το νεοκλασικό της σχολής κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Εμείς αναζητήσαμε μια απάντηση.

Ένα ακόμη πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές είναι η υποχρηματοδότηση της Σχολής που αγγίζει το 70 %. Αποτέλεσμα; Τα έργα τους να μην περνούν μόνο από τα χέρια αλλά και από τις τσέπες τους.

Για να αποφευχθούν τα χειρότερα η περιφέρεια θα διαθέσει κονδύλι ύψους 1.600.000 ευρώ  ώστε να αλλάξει η εικόνα του διατηρητέου διώροφου κτηρίου.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top