Άγκυρα για Τσίπρα: «Νομίζαμε ότι ο λόγος του είναι λόγος ανδρός»

Επίθεση από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών μετά την απελευθέρωση των «8»

Πρώτη δημοσίευση: 04-06-2018 19:02

 

Οι τέσσερις τελευταίοι από τους οκτώ συνολικά τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονταν στην χώρα μας, απελευθερώθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι στρατιωτικοί αποφυλακίστηκαν διότι παρήλθε το 18μηνο της προσωρινής κράτησης.

Έντονη αντίδαραση της Άγκυρας 

Η αντίδραση της ‘Άγκυρας ήταν έντονη. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης είπε: «Νομίζαμε ότι ο λόγος του Τσίπρα είναι λόγος ανδρός».

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ σήμερα το απόγευμα μετά το υπουργικό συμβούλιο σε συνέντευξη εφ όλης της ύλης αναφέρθηκε και στην αποφυλάκιση των 4 εκ των 8 Τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα αφού διέφυγαν την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος με ελικόπτερο.

«H Ελλάδα που έχει υποφέρει από πραξικοπήματα υποστηρίζει και υποθάλπει τους πραξικοπηματίες της οργάνωσης του Γκιουλέν . Αυτό δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε. Με κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει στην Eλλάδα ο κύριος πρωθυπουργός της, αμέσως μετά το πραξικόπημα, είχαμε ένα θετικό κλίμα ότι αυτοί θα εκδοθούν στην Τουρκία. Ομολογουμένως είχαμε ελπίδες. Σκεφθήκαμε ότι ο κ. Τσίπρας κρατάει τον λόγο του. Αλλά στην πορεία είδαμε ότι με την ενεργοποίηση των δικαστικών μηχανισμών αυτοί οι πραξικοπηματίες δεν εκδόθηκαν».

Συνέχισε λέγοντας πως μπορεί η Eλλάδα να μην τους εξέδωσε ή ακόμη να τους εξασφαλίσει και άλλες δυνατότητες και σωματοφύλακες και πρόσθεσε:

«Μπορεί να τους υποθάλπει όπως κάνουν και κάποιες άλλες χώρες. Ό,τι και να κάνουν είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνους τους πραξικοπηματίες στρατιώτες της οργάνωσης του Γκιουλέν, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία. Όπου και να πάνε».

 

 

Τι λέει ο δικηγόρος τους

Σύμφωνα με την Hurriyet, ο δικηγόρος τους, Όμηρος Ζέλιος, έχει δηλώσει πως οι τέσσερις στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και διαμένουν πλέον υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σε απόρρητη τοποθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα κρίθηκε οριστικά και αμετάκλητα η χορήγηση ασύλου στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο οι οκτώ είχαν έρθει στην Ελλάδα, λίγες μέρες μετά το απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Η απόφαση αυτή συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους, καθώς κρίθηκε με το θεσμό της πιλοτικής δίκης.

Συνεπώς, όταν η απόφαση καθαρογραφεί και δημοσιευθεί επισήμως θα του χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα- κατ' αρχήν στον συγκυβερνήτη- και θα μπορεί να ταξιδεύσει οπουδήποτε θελήσει στην Ευρώπη. Ακολούθως, το ίδιο θα γίνει και με τους υπόλοιπους.

Σε πλήρη ανάπτυξη στο Αιγαίο η άσκηση «Καταιγίδα 2018»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στο Αιγαίο η μεγάλη αεροναυτική άσκηση "ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 2018", η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top