Στους 35 βαθμούς σκαρφάλωσε ο υδράργυρος

Ανάσα δροσιάς οι παραλίες

Μίνι καύσωνας από χθες στη χώρα με το θερμομέτρο να φτάνει ττους 35 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 34 βαθμούς μέσα στην εβδομάδα που έρχεται. 

Στους 35 βαθμούς ο υδράργυρος
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Ιουνίου σημειώθηκαν στα Αρφαρά Μεσσηνίας (35.3 C), στους Άγιους Θεόδωρους Κορινθίας (34.8 C), στη Σαλαμίνα (34.7 C), στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (34.3 C), στην Καλαμάτα (34.2 C), στα Γιαννιτσά και στην Καλλιθέα Αττικής (Χαροκόπειο) (34.1 C).

Δελτίο καιρού για Δευτέρα 4/6

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και πιθανόν κατά τόπους στην Κεντρική Ελλάδα, περιμένουμε τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία, σε άνοδο, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 30 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 34 βαθμούς, στην Ήπειρο από 16 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 31 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 16 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 34 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 16 έως 29 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν, με πιθανότητα εκδήλωσης παροδικών όμβρων και μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς.

πληροφορίες meteo

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top