Εμπόλεμη ζώνη η Αθήνα: Νύχτα επεισοδίων με μολότοφ στην Πατησίων

Ο «πόλεμος» μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων κράτησε για δυο ώρες

Μια από τα ίδια συνέβησαν για πολλοστή φορά στο κέντρο της Αθήνας, κάνοντας την Πατησίων να θυμίζει πεδίο μάχης.

Όπως το συνηθίζουν το τελευταίο διάστημα, κουκουλοφόροι λίγο μετά τα μεσάνυχτα επιτέθηκαν σε άνδρες των ΜΑΤ με μολότοφ, κάνοντας την περιοχή να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη για δυο ολόκληρες ώρες.

Όλο αυτό το διάστημα η Πατησίων έμεινε κλειστή,.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για προσαγωγές ή συλλήψεις.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ Ο «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΜΑΤ

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που επεισόδια τέτοιας έκτασης συμβαίνουν σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας.

Σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο, οι αναρχικοί επιδίδονται σε «κλεφτοπόλεμο» με τα ΜΑΤ που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα.

Πρόκειται για μια κατάσταση που είναι επικίνδυνη τόσο για τους διερχόμενους οδηγούς όσο και για τους πολίτες και κατοίκους της περιοχής.

ΚΡΟΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

 

Οι συνδικαλιστές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών δηλώνουν πως θα προσφύγουν στην Εισαγγελία, αν, οπως λένε, δεν δωθεί λύση στο πρόβλημα που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές τους και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών. 

«Έχουμε πολλές φορές αναδείξει με ανακοινώσεις - υπομνήματα – άρθρα μας, το θέμα των καθημερινών επιθέσεων εναντίον της διμοιρίας που σταθμεύει στην Πατησίων – Τοσίτσα. Έχουμε επίσης καταγγείλει ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αυτών, το Κέντρο Επιχειρήσεων για άγνωστο λόγο δεν δίνει εντολή να κλείσει η οδός Πατησίων, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για διερχόμενα οχήματα. Όχι δεν επιθυμούμε να συνδιοικήσουμε. Μεταφέρουμε τις καταγγελίες των συναδέλφων οι οποίοι μας έχουν αναφέρει δεκάδες περιστατικά στα οποία οχήματα συμπολιτών μας κινδύνευσαν να χτυπηθούν από μολότοφ, πέτρες κλπ, αλλά και περιπτώσεις που οι οδηγοί πανικοβλήθηκαν και παραλίγο να πατήσουν αστυνομικό. Τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτή η τακτική; Την γνώμη των διμοιριτών που ζητούν συνεχώς να κλείνει η Πατησίων για να μην έχουμε ατύχημα γιατί δεν την λαμβάνουν ορισμένοι υπόψη τους; Ας κάνουν ότι νομίζουν, προειδοποιούμε όμως τους πάντες ότι αν έχουμε ατύχημα στο οποίο θα χτυπήσει συνάδελφος ή αν τραυματισθεί πολίτης και κατηγορηθεί η διμοιρία, θα συγκεντρώσουμε όλες τις έγγραφες υπομνήσεις μας και τις καταγγελίες των συναδέλφων και θα τις στείλουμε στον Εισαγγελέα. Και ας εξηγήσουν εκεί τι εξυπηρετεί η συγκεκριμένη τακτική» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι συνδικαλιστές της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top