Θεσσαλονίκη: Προειδοποίηση για νέες ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Alert από την Πολιτική Προστασία Μακεδονίας: Η πόλη έμεινε χωρίς υδροδότηση ενώ η ΕΥΑΘ μοιράζει μπουκαλάκια με εμφιαλωμένο νερό

Μετά τη χθεσινή θεομηνία στη Θεσσαλονίκη η οποία άφησε χωρίς ρεύμα και νερό την πόλη, η Πολιτική Προστασία Μακεδονίας, προειδοποιεί για νέα σφοδρή κακοκαιρία σήμερα Παρασκευή.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ, αναμένονται και σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης και σήμερα

Θεσσαλονίκη: Κλειστά σχολεία λόγω θεομηνίας – Χωρίς ρεύμα και νερό έμεινε η πόλη


 

ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ

 

Από τα καιρικά φαινόμενα θα επηρεαστούν μέχρι τις βραδινές ώρες η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες καλούνται να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους

Παράλληλα, θα πρέπει να μεριμνήσουν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ Ο ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟΣ

 

Στο μεταξύ, να καθαριστούν οι εκβολές και η κοίτη του χειμάρρου του Δενδροποτάμου και των ρεμάτων τα οποία καταλήγουν στον συγκεκριμένο χείμαρρο, ζητά με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, με αφορμή τα χθεσινά πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλονίκη, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Συγκεκριμένα ο δήμος επισημαίνει: «Αν δεν καθαριστούν, αφενός διατρέχουμε τον κίνδυνο πλημμυρών, αφετέρου θα υπάρχει διακοπή της υδροδότησης των περιοχών μας (όπως συνέβη χθες και σήμερα), οι οποίες υδροδοτούνται από το αντλιοστάσιο της ΕΥΑΘ, που βρίσκεται δίπλα στην κοίτη του χειμάρρου του Δεδροποτάμου.Όταν, λόγω έντονων βροχοπτώσεων και λόγω του ότι η κοίτη του χειμάρρου δεν έχει καθαρισθεί, ανεβαίνει η στάθμη του νερού και τότε εμφανίζεται θολό νερό και λάσπη στο δίκτυο υδροδότησης».


 

ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ – ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ ΝΕΡΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

 

Μετά τη χθεσινή θεομηνία που άφησε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης χωρίς νερό, η ΕΥΑΘ (Εταιρία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης) σήμερα μοιράζει μπουκαλάκια με εμφιαλωμένο νερό σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και σχολεία, ενώ τροφοδοτούνται με νερό και ορισμένα νοσοκομεία.

Μέχρι τις 16:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, αναμένεται να έχουν εξαχθεί τα αποτελέσματα των ελέγχων για την ποιότητα του πόσιμου νερού.

«Έχει γίνει συνεννόηση με βυτιοφόρα πόσιμου νερού να ενισχύσουμε το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς και την κλινική Κυανός Σταυρός, γίνεται ρύθμιση ώστε και το νοσοκομείο Ιπποκράτειο που έχει σήμερα εφημερία να μην έχει πρόβλημα νερού ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μεταφορά εμφιαλωμένου νερού σε νηπιαγωγεία και σχολεία» σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, τα προβλήματα υδροδότησης προκλήθηκαν από τη διακοπή τροφοδοσίας από το αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου, η οποία κρίθηκε απαραίτητη λόγω της υψηλής θολότητας του νερού μετά τη σφοδρή νεροποντή και την πλημμύρα στην περιοχή του αντλιοστασίου. Διευκρίνισε ότι μόνο μετά την πιστοποίηση των υγειονολογικών ελέγχων ότι το πόσιμο νερό είναι ασφαλές μπορεί αυτό να τροφοδοτήσει τη Θεσσαλονίκη.

«Είναι σημαντικό το νερό που πάει στην πόλη να είναι απολύτως ασφαλές ως πόσιμο. Το νερό που φτάνει στο αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου δεν έχουμε ακόμη πιστοποίηση από το εργαστήριο ότι είναι απολύτως ασφαλές. Έτσι, δυστυχώς προς το παρόν χύνεται στον Δενδροπόταμο και δεν τροφοδοτεί τη Θεσσαλονίκη» σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ και διευκρίνισε ότι το νερό «που τώρα διανέμεται, το οποίο προέρχεται από τον Αλιάκμονα, είναι απόλυτα ασφαλές».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top