Αστυνομικός στο επάγγελμα καλλιτέχνης στην ψυχή

Χρειάστηκε να πάρει ειδική άδεια από την υπηρεσία του, προκειμένου να παρουσιάσει σε έκθεση τις εντυπωσιακές δημιουργίες του

Χρειάστηκε να πάρει ειδική άδεια από την υπηρεσία του, προκειμένου να παρουσιάσει σε έκθεση τις εντυπωσιακές δημιουργίες του από σίδηρο και παλιά χρηστικά αντικείμενα. Ο λόγος για έναν  αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

Αστυνομικός στο επάγγελμα καλλιτέχνης στην ψυχή, ο Γιάννης Αστερίου όταν βγάζει την στολή με όπλο το σφυρί και το σίδηρο, μετατρέπει ότι αχρήστευσε η ζωή σε τέχνη.

«Είμαστε κομμάτι του κοινωνικού ιστού έχουμε ευαισθησίες και αισθήματα» δήλωσε ο Γιάννης Αστερίου

Σκοτεινός μα και συνάμα ρομαντικός δημιουργός, παλεύουν με το όραμα που αποκαλύπτουν μια σκουριασμένη βίδα, τα παλιά εργαλεία και τα τρυφερά γι’ αυτόν φύλλα μετάλλου. Οι συνάδελφοί του τον στηρίζουν όπως μπορούν.

«Και αυτοί ότι παλιοσίδερο έχουν μου το μαζεύουν, με υποστηρίζουν πάρα πολύ» τονίζει ο αστυνομικός- γλύπτης για τους συναδέλφους του .

Με παππού μαραγκό και μητέρα Γεωγράφο συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση , και φιλοδοξεί να την μεταδώσει σε κάποιο από τα 3 παιδιά του

Η πρώτη προσωπική του έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Gallery Χαλκός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χορηγείται από το υπουργείο Εσωτερικών και μέρος των εσόδων  θα δοθεί στο ίδρυμα Εξοχών Αστυνομικών Υπαλλήλων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top