Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 6χρονο που κατανάλωσε αλκοόλ

Βρίσκεται στην εντατική σε καταστολή

Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για την πορεία της υγείας του 6χρονου αγοριού από τη Μεσαρά, που έπεσε σε κώμα μετά από κατανάλωση αλκοόλ.

Ο 6χρονος βρίσκεται σε καταστολή στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), με τους γιατρούς να είναι συνέχεια στο πλευρό του.

«Το 6χρονο παιδί νοσηλεύεται στην Εντατική Παίδων του νοσοκομείου σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση. Δεν έχει ξεφύγει ακόμα τον κίνδυνο. Χρειάζεται χρόνος. Οι θεράποντες γιατροί αυτή τη στιγμή παρακολουθούν συνεχώς το παιδί βλέποντας πώς αντιδρά στην αγωγή που του έχουν χορηγήσει» δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιάννης Φανουργιάκης.

Διαβάστε ακόμη: Μητέρα 6χρονου: «Άνοιξε το ψυγείο και πήρε μόνος του το μπουκάλι με το κρασί»

Ο πατέρας και η μητέρα του ανήλικου παιδιού συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές για παραμέληση ανηλίκου. Ο εισαγγελέας τους άφησε ελεύθερους για να βρίσκονται στο πλευρό του παιδιού τους.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα έγιναν την περασμένη Τετάρτη.

Το παιδί βρισκόταν με τη μητέρα του στο σπίτι, ενώ έλειπε ο πατέρας.

Το αγοράκι βρισκόταν στην κουζίνα και έβλεπε κινούμενα σχέδια ενώ η μητέρα βρισκόταν στο δίπλα δωμάτιο σιδερώνοντας.

Κάποια στιγμή ο 6χρονος ζητά από την μητέρα του να του βάλει φαγητό. Εκείνη του έβαλε και τον άφησε στην κουζίνα να τρώει και να βλέπει παιδικά ενώ η ίδια συνέχισε το σιδέρωμα των ρούχων.

Λίγη ώρα αργότερα το παιδί πλησιάζει την μητέρα του λέγοντας ότι δεν αισθανόταν καλά.

Τότε η μητέρα τον πλησίασε και μύρισε αλκοόλ. Είδε ότι έλειπε από το ψυγείο ποσότητα κρασιού, περίπου δύο ποτήρια.

Ο 6χρονος άρχισε να ζαλίζεται ενώ την ώρα που έφτασε στο σπίτι ο πατέρας άρχισε να κάνει εμετό. Οι γονείς του τον μετέφεραν στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας όπου οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ, όπως και έγινε.

Οι εξετάσεις έδειξαν πως υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση αλκοόλ στον οργανισμό του παιδιού με αποτέλεσμα να του προκληθεί εγκεφαλικό οίδημα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top