Aύριο ξεκινά η επιχείρηση ανέλκυσης των συντριμμιών του Mirage που συνετρίβη στο Αιγαίο

Στο μαχητικό επέβαινε ο ήρωας Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη συντριβή

Ξεκινά η ανέλκυση των συντριμμιών του Mirage

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης αναμένεται να ξεκινήσει η επιχείρηση ανέλκυσης των συντριμμιών και του καταγραφέα πρόσκρουσης του Mirage 2000-5.

To μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, συνετρίβη πριν από μια εβδομάδα στο Αιγαίο, παρασέρνοντας στον θάνατο τον 34χρονη Σμηναγό, Γιώργο Μπαλταδώρο.

Πλέον, όλοι περιμένουν να δουν τον καταγραφέα πτήσης ώστε να εξακριβωθούν οι αιτίες του δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή σε έναν από τους πιο άξιους και ικανούς πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΕΛΚΥΣΗ

 

Σήμερα αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά το ωκεανογραφικό σκάφος του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) με προορισμό την θαλάσσια περιοχή της Σκύρου, όπου η Κινητή Ομάδα Συντήρησης Θαλασσίων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της 206 Πτέρυγα Υποστήριξης της ΠΑ, εντόπισε το ηχητικό σήμα του καταγραφέα πρόσκρουσης του μοιραίου Mirage 2000-5 που συνετρίβη στις 12 Απριλίου.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ αναμένεται να ξεκινήσουν τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο (19/4) την επιχείρηση ανέλκυσης. Σε πρώτη φάση θα γίνει βαθυμετρία ακριβείας με βυθόμετρο πολλαπλής δέσμης και θα ακολουθήσει η γεωμορφολογική αποτύπωση της περιοχής με ηχοβολιστικά.

Στη συνέχεια αναμένεται να γίνει καθέλκυση του υποβρύχιου οχήματος του ROV του ΕΛΚΕΘΕ, που θα καταγράψει από κοντά τα συντρίμμια, έτσι ώστε να ξεκινήσει μετά η επιχείρηση ανέλκυσης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top