Αποκλειστικό Star: Έψηναν ανυποψίαστοι τον οβελία δίπλα από θαμμένη χειροβομβίδα

Η χειροβομβίδα βρέθηκε στην αυλή εξοχικού στο Πόρτο Ράφτη

Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε το πρωί στο Πόρτο Ράφτη όταν εντοπίστηκε απασφαλισμένη χειροβομβίδα στην αυλή ενός εξοχικού. Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από την αστυνομία ενώ τη χειροβομβίδα παρέλαβαν ναρκαλιευτές του στρατού. Το αποκλειστικό ρεπορτάζ είναι του Βάιου Σύρρου.

Με την ξιφολόγχη ο ναρκαλιευτής του στρατού σκάβει το χώμα και το απομακρύνει προσεκτικά για να απελευθερώσει τη φονική  χειροβομβίδα. Βρέθηκε στην αυλή ενός εξοχικού στο Πόρτο Ράφτη, θαμμένη σχεδόν δίπλα από το σημείο όπου οι οικογένεια ανυποψίαστη είχε στήσει τη σούβλα για το αρνί ανήμερα το Πάσχα.

Η χειροβομβίδα ήρθε στο φως στις 8 το πρωί. Οι αστυνομικοί απέκλεισαν το δρόμο και απομάκρυναν όλη τη γειτονιά για λόγους ασφαλείας και στη συνέχεια  ανέλαβαν δράση οι ναρκαλιευτές του στρατού που έφτασαν αμέσως στο Πόρτο Ράφτη.

Αρχικά έγινε σχολαστικός έλεγχος με ανιχνευτή μετάλλου σε όλη την αυλή, μη τυχών και υπήρχαν και άλλες θαμμένες χειροβομβίδες.  Όταν αποκλείστηκε αυτό το ενδεχόμενο,  οι ναρκαλιευτές μετακίνησαν αρχικά την χειροβομβίδα με σχοινί από απόσταση για να την τσεκάρουν.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία νωρίς το μεσημέρι. Οι ναρκαλιευτές τοποθέτησαν τη χειροβομβίδα σε ένα ειδικό κουτί και την μετέφεραν σε στρατιωτική μονάδα για να γίνει η εξουδετέρωση. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top