Ένα κομποσκοίνι είναι το αντικείμενο που βρέθηκε στο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη

Για πάλη μέσα στην καμπίνα του μικρού ΙΧ κάνει λόγω ο πραγματογνώμονας Α. Γκουρμπάτσης - Nέα ενημέρωση: 20:14

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη, μετά και από τη χθεσινή αποκάλυψη ότι στη θέση του συνοδηγού στο αυτοκίνητο της γυναίκας βρέθηκε αντικείμενο που δεν ανήκε σε εκείνη.

Σήμερα ο δικαστικός πραγματογνώμονας Α. Γκουρμπάτσης, ο οποίος στο πόρισμά του έκανε λόγο για σκηνοθετημένη αυτοκτονία και έχει δηλώσει πως ο θάνατος της Ειρήνης είναι εγκληματική ενέργεια, αποκάλυψε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ότι το αντικείμενο αυτό είναι ένα κομποσκοίνι.

«Το νέο εύρημα αφορά σε ένα κομποσκοίνι χειρός, μαύρου χρώματος με δύο μπλε χάντρες. Αυτό το πειστήριο έχει ανευρεθεί κατά την αυτοψία της αστυνομίας στη θέση του συνοδηγού κι έχει καταγραφεί στην έκθεση αυτοψίας ως πειστήριο 5Α, χωρίς όμως καμία άλλη αναφορά, όπως θα έπρεπε», είπε ο κ. Γκουρμπάτσης.

Εξήγησε μάλιστα ότι στην αυτοψία θα έπρεπε να αναφέρεται αν ήταν φορεμένο ή όχι, αν είχε διαρρηχθεί ή όχι κι αν ανήκε ή όχι στο θύμα.

«Αυτό που δεν έκανε η αστυνομία, το κάναμε εμείς. Ερευνήσαμε λοιπόν μέσα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της Ειρήνης αν πράγματι το κομποσκοίνι αυτό ήταν δικό της. Κατηγορηματικά λοιπόν σας δηλώνω ότι δεν ήταν του θύματος, αφού η 44χρονου φορούσε το δικό της κομποσκοίνι όταν βρέθηκε νεκρή στο αριστερό της χέρι. Προκύπτουν λοιπόν τα εξής ερωτήματα: σε ποιον ανήκει και πώς βρέθηκε στο κάθισμα του συνοδηγού», συνέχισε ο κ. Γκουρμπάτσης.

Όπως είπε, απάντηση στο πρώτο ερώτημα αναμένεται να δώσουν οι εργαστηριακές εξετάσεις στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου έχει σταλεί το κομποσκοίνι από το DNA που θα βρεθεί του ατόμου που το έφερε.

Όσο για το πώς βρέθηκε στη θέση του συνοδηγού, ο κ. Γκουρμπάτσης δήλωσε πως κατά τη δική του εκτίμηση το κομποσκοίνι έχει σχέση με το άτομο που ευθύνεται για τον θάνατο της Ειρήνης και πως προηγήθηκε ανάμεσα σε αυτό και τη 44χρονη μια μάχη μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου σε μια προσπάθεια του θύματος να αμυνθεί.

Την ίδια ώρα, ο νέος δικαστικός πραγματογνώμονας, Γ. Ρούσσης που μπήκε και αυτός στις έρευνες, πραγματοποίησε χθες αυτοψία στο σημείο, όπου βρέθηκε η Ειρήνη Λαγούδη και όπως δήλωσε στην εκπομπή και στη Γ. Κηπουρού δίνει και αυτός περισσότερες πιθανότητες στο να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και όχι αυτοκτονία.

«Δεν αποκλείω σε καμία περίπτωση το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Όσο πιθανή είναι η αυτοχειρία, άλλο τόσο είναι και η εγκληματική ενέργεια. Θεωρώ ότι είναι πιο πιθανόν να έχουμε να κάνουμε με εγκληματική ενέργεια, αλλά πάντα με επιφύλαξη», είπε ο κ. Ρούσσης.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top