Κρατούμενοι μαστίγωσαν σωφρονιστικό υπάλληλο μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού

Απίστευτες καταγγελίες από την Ομοσπονδία

Τον ξυλοδαρμό και το μαστίγωμα ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου στις φυλακές Κορυδαλλού, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο σωφρονιστικός υπάλληλος μαστιγώθηκε με αυτοσχέδιο μαστίγιο στη Γ΄ πτέρυγα των φυλακών από τρεις Αλβανούς κρατούμενους.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στην προσπάθεια του υπαλλήλου να κλείσει τα κελιά της Γ΄ πτέρυγας που είχαν μείνει ανοιχτά για τη νυχτερινή κατάκλιση.

Αρχικά, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, απειλήθηκε με μαχαίρι και στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε άγρια με ένα αυτοσχέδιο μαστίγιο που είχαν φτιάξει οι κρατούμενοι από καλώδιο.

Παρ’ όλ’ αυτά δεν υπήρξε καμία έγγραφη αναφορά και καμία αντίδραση για το περιστατικό, το οποίο όπως καταγγέλλει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία «αποκρύφτηκε και στη συνέχεια επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης».

Μάλιστα όπως τονίζεται το περιστατικό το έμαθαν οι συνδικαλιστές από τα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο και όχι από επίσημα χείλη.

Όπως έγινε γνωστό το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε γνωστοποιήσει το γεγονός μόνο με μία ανακοίνωση που είχε αναρτήσει στο  site του, χωρίς να στείλει την ανακοίνωση αυτή στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Η ανακοίνωση αυτή ανέφερε:

 «Απάντηση σε δημοσιεύματα 
            
Σε σχέση με δημοσιεύματα για «μαστίγωμα» υπαλλήλου από κρατούμενο στη φυλακή Κορυδαλλού διευκρινίζονται τα εξής:
            
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενημερώθηκε για έρευνες που διεξήχθησαν την Πέμπτη 8.3.2018 και τα ευρήματα αυτών χωρίς όμως να γίνει αναφορά στη συνέχεια για τέτοιας φύσης συμβάν. Ωστόσο, τη Δευτέρα 12.3.2018, με αφορμή το δημοσίευμα, ζητή­θηκε από τον αρμόδιο υπάλληλο να υποβάλλει αναφορά σχετικά με το θέμα.
            
Σύμφωνα μ’ αυτήν, κατά το βραδινό κλείσιμο των κελιών, την Παρασκευή 9.3.2018, υπήρξε μια «έντονη λεκτική αντιπαράθεση» με έναν κρατούμενο ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά σε συμπλοκή ή άλλη βίαιη πράξη εκ μέρους κρατουμένου.
           
 Ήδη, ωστόσο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου κρατουμένου και παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος από Εισαγγελικό λειτουργό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top