Αυτές είναι οι νέες στρατηγικές marketing

Ολο και περισσότερα διεθνή brands επιλέγουν να επενδύσουν στο digital marketing και στην αξιοποίηση των influencers

Είναι γεγονός πως τα τελευταία παρατηρούμε μια εντονότερη τάση προώθησης των προϊόντων των brands, με την αξιοποίηση των λεγόμενων influencers, δηλαδή των ανθρώπων που ασκούν επιρροή στο κοινό που τους παρακολουθεί, στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσής τους. Στα social media έρχεται δυναμικά μια  νέα ομάδα - οι micro influencers- που μπορούν να συνεργαστούν με κορυφαίες στο χώρο τους μάρκες αλλάζοντας έτσι την εικόνα του marketing,όπως την γνωρίζαμε  μέχρι τώρα.

Το influencer marketing είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους διαφήμισης. Το 94% τον ατόμων που το έχουν χρησιμοποιήσει πιστεύουν ότι είναι η πιο αποτελεσματική στρατηγική. Η διασημότητά του οφείλεται στο γεγονός ότι οι επιχειρήσεις πλέον πρέπει να εξελίσσονται συνεχώς για να ξεχωρίζουν και να αποφεύγουν την ομοιομορφία με το πλήθος.

Οι influencer είναι μια προσωπικότητα που επηρεάζει το κοινό ανάλογα  με το lifestyle τις νέες τάσεις.

Στην ουσία το influencer marketing αξιοποιεί μία ήδη εδραιωμένη αγοραστική κοινότητα, αυτή που έχει χτίσει ένας influencer, με αποτέλεσμα η τελική καμπάνια να έχει καλύτερη απόδοση σε λιγότερο δυνατό χρόνο. Η επιρροή του μεγάλη...δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η μητρική εταιρία του Snapchat έχασε 1,3 δισεκατομμύριο δολάρια μετά το μήνυμα στο Twitter της Αμερικανίδας σταρ Κάιλι Τζένερ στο οποίο έγραφε ότι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον τη δωρεάν εφαρμογή ανταλλαγής φωτογραφιών και βίντεο.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, οι "Influencers της διπλανής πόρτας" ή αλλιώς micro influencer έχουν αρχίσει και κερδίζουν σημαντικό έδαφος .

Έχουν μεγάλη δύναμη γιατί δημιουργούν περιεχόμενο  ανοιχτό διάλογο με το κοινό και το κοινό του λέει τι θέλει να δει.

Η επιλογή των σωστών influencers βασίζεται στο ποιος μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σύμφωνα με έρευνες δείχνουν πως άτομα 18-34 ετών εμπιστεύονται περισσότερο ένα προϊόν, όταν το έχει προτείνει ένας influencer που ακολουθούν. Η νέα τάση στο  marketing  θα συζητηθεί αύριο το μεσημέρι στο οικονομικό  φόρουμ στους Δελφούς.

 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top