Και την Παρασκευή θα συνεχίσει να σφυροκοπά τη χώρα ο «Κρέοντας» - Τι καιρό θα κάνει την «Καθαρά Δευτέρα»

Αναλυτική πρόβλεψη

Δείτε στο video τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα

 

Το ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό «Κρέοντας» που έφερε έντονα φαινόμενα σήμερα σε όλη τη χώρα, θα συνεχίσει και αύριο Παρασκευή να «σφυροκοπά» πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με το meteo, η κακοκαιρία αρχικά θα συνεχιστεί στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής και νότιας χώρας με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Σταδιακά όμως και καθώς ο «Kρέοντας» θα απομακρύνεται προς της ακτές της Αφρικής, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ της Παρασκευής θα περιοριστούν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη.

Πολύ ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι βόρειοι άνεμοι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση στα επίπεδα των 5 -6 μποφόρ.

Στην Αθήνα θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας, οπότε μην περιμένετε ο υδράργυρος να ξεπεράσει τους 12 βαθμούς.

ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Star, Μανώλη Ανανδρανιστάκη, το Σάββατο θα έχουμε αλλαγή του σκηνικού. Ο καιρός θα είναι καλός, με λιακάδα σε όλη τη χώρα και θερμοκρασία που θα ανέβει στους 15-16 βαθμούς.

Καλή θα είναι και η Κυριακή, αν εξαιρέσουμε ότι θα έχουμε περισσότερη συννεφιά.

Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός μας τα χαλάει, καθώς τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία «δείχνουν» πως θα ξεκινήσει να βρέχει από τα δυτικά και έως τη νύχτα, όχι ιδιαίτερα έντονα αλλά αρκετά για να μας χαλάσει το πέταγμα του αετού σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.

Μάλιστα δεν αποκλείεται να χιονίσει στα πιο ορεινά με ένα βοριαδάκι 5-6 μποφόρ που θα ρίξει την θερμοκρασία στους 10-11 βαθμούς την Καθαρά Δευτέρα στην Αθήνα.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top