Σοκαριστικές καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών σε βρεφονηπιακό σταθμό στον Ασπρόπυργο

Διατάχθηκε προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα / Νέα ενημέρωση 20:03

Δείτε στο video τι κατήγγειλαν στο Star δυο μητέρες των οποίων τα παιδιά -μόλις 2 ετών- έζησαν τη φρίκη

 

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία Ασπροπύργου από τη βροχή καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών στον Β΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό του δήμου από τη διευθύντρια του σταθμού.

Γονείς και πρώην εργαζόμενοι εκεί, μιλώντας στο goneis.info, κατήγγειλαν τόσο σωματική, όσο και λεκτική βία σε βάρος των παιδιών.

Μάλιστα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εισαγγελικής έρευνας διαβιβάζοντας τη δικογραφία στο τμήμα Ανηλίκων του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ανήσυχοι οι γονείς παρακολουθούσαν τη συμπεριφορά των παιδιών τους σιγά σιγά να αλλάζει κάθε φορά που τα πήγαιναν στον σταθμό. Αρκετά έκλαιγαν και δεν ήθελαν να πάνε, ενώ κάποια βρήκαν το κουράγιο και είπαν στους γονείς τους όσα βίωναν στο σχολείο τους.

Γονείς καταγγέλλουν την διευθύντρια, αλλά και άλλες δασκάλες του σταθμού για βάναυση και επιθετική συμπεριφορά απέναντι τα παιδιά. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι τραβούσαν τα μαλλιά των παιδιών τους, τα έβριζαν μπροστά στα άλλα παιδιά και τα χτυπούσαν, ενώ υπάρχει η καταγγελία μητέρας ότι η κόρη της επέστρεψε στο σπίτι ένα μεσημέρι με μελανιασμένη μύτη.

Οι συνεχείς καταγγελίες των γονέων, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους δεν έβρισκαν ανταπόκριση από το Δήμο, μέχρι που το θέμα δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα «Γονείς».

Σύμφωνα μάλιστα με το «ΓΟΝΕΙΣ» πολλά ερωτήματα προκαλεί η στάση του πρώην προέδρου ΚΕΔΑ Ασπροπύργου στον οποίο απευθύνθηκαν γονείς και μέλη του προσωπικού του Β' βρεφικού ενημερώνοντάς τον για το θέμα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες δεν έπραξε απολύτως τίποτα αντιθέτως επέπληξε μέλος του προσωπικού απαξιώνοντας παράλληλα και τους ίδιους του γονείς που έφτασαν στο γραφείο του.

Οι καταγγελίες όμως δε σταματούν εκεί. Μαρτυρίες του προσωπικού αναφέρουν ότι οι τρεις υπεύθυνες καθημερινά επισκέπτονταν τον φούρνο της γειτονιάς, αλλά και καφετέριες και έπιναν το καφεδάκι τους, αφήνοντας την ευθύνη 30 και 40 παιδιών σε μια κοπέλα που έκανε την πρακτική της. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top