Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Unesco Μαριάννα Βαρδινογιάννη τιμήθηκε στην 18η Επέτειο της Χάρτας των Παρισίων κατά του καρκίνου

Η κυρία Βαρδινογιάννη βραβεύτηκε για τη σημαντική συνεισφορά της στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο μέσα από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο Ελπίδα.

Η σημαντική συνεισφορά της Ελληνίδας Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη,  στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, τιμήθηκε κατά  τον εορτασμό της δεκάτης ογδόης Επετείου από την υπογραφή, της Χάρτας των Παρισίων κατά του καρκίνου.  

Παρουσία επιστημόνων και προσωπικοτήτων διεθνούς κύρους, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της UNESCO στα ανάκτορα Βερσαλλιών, ο εορτασμός για την 18η Επέτειο από την υπογραφή της Χάρτας των Παρισίων κατά του καρκίνου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκαν προσωπικότητες που έχουν διακριθεί για το έργο και τον αγώνα τους ενάντια στον καρκίνο. Ιδιαίτερη τιμή και μνεία έγινε στην δράση της Ελληνίδας Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη, η οποία βραβεύτηκε για τη σημαντική συνεισφορά της στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο μέσα από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο Ελπίδα.

Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, ο ιδρυτής και Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Ογκολογίας των Παρισίων Νταβίντ Καγιάτ, μίλησε με θερμά λόγια για το πολυδιάστατο έργο της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη:

 «Αφήστε μας να σας μιλήσω για μια εξαιρετική γυναίκα, μια γυναίκα που αγαπώ πολύ που χάρη στις δεσμεύσεις της  οικονομικές και προσωπικές άλλαξε την τύχη πάρα πολλών παιδιών με λευχαιμία, την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη»

Η βράβευση της Ελληνίδας Πρέσβεως καλής Θελήσεως της UNESCO αποτέλεσε άλλη μια διεθνή καταξίωση και αναγνώρισης της χώρας μας, μέσα στην καρδιά της Ευρώπης, στον τομέα της επιστήμης και της μάχης κατά του καρκίνου, της κοινωνικής προσφοράς και του ανθρωπισμού.

«Επισκέφθηκα αυτό το νοσοκομείο, το οποίο έχτισε με τα δικά της μέσα και είναι το μοναδικό κέντρο μεταμόσχευσης μυελού των οστών και η μοναδική τύχη για τα ελληνόπουλα που έχουν ανάγκη από μεταμόσχευση. Ευχαριστούμε», είπε ο καθηγητής Καγιάτ. 

Ο καθηγητής Καγιάτ  ανακοίνωσε  την ίδρυση του Διεθνούς Ινστιτούτου Ογκολογίας των Παρισίων το οποίο προσέφερε δωρεά ύψους 50.000 ευρώ για την στήριξη του έργου του Συλλόγου Ελπίδα. Όπως ανέφερε, τα τελευταία χρόνια ανακαλύφθηκαν νέες στρατηγικές θεραπείες που δίνουν ελπίδα κυρίως στην ανοσοθεραπεία.

Η κυρία Βαρδινογιάννη, η οποία είχε λάβει και το Μεγάλο Βραβείο της Χάρτας των Παρισίων κατά του Καρκίνου το 2014, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την πολύτιμη συμπαράσταση της Γαλλίας στα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ που μάχονται για τη ζωή.

 

Δείτε  το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top