Μαφιόζικη εκτέλεση Στεφανάκου: Φώτο-ντουκουμέντο λίγα λεπτά αφότου τον «γάζωσαν» με 29 σφαίρες από καλάσνικοφ

Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν στη δολοφονία εμπλέκεται η «Νταίζη», ένας άλλος γνωστός άνθρωπος της νύχτας

Επαγγελματίες αλλοδαποί εκτελεστές πληρωμένοι με συμβόλαιο θανάτου είναι σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας οι δολοφόνοι του Βασίλη Στεφανάκου.

Δίπλα στον νεκρό βαρόνο της νύχτας, οι αστυνομικοί βρήκαν 29 κάλυκες από καλάσνικοφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκλειστικό Star: Η αθώωση του Στεφανάκου και ο ρόλος της Λίτσας που έγινε «βαθύ λαρύγγι» για τη Greek Mafia

TΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΕΝΕΔΡΑ

 

Κρατώντας το καλάσνικοφ στο δεξί του χέρι, ο δολοφόνος του Βασίλη Στεφανάκου άρχισε να τρέχει προς το μέρος του όταν τον είδε να βγάνει από το γραφείο του και να μπαίνει μόνος του στο πολυτελές αυτοκίνητο με τα αλεξίσφαιρα τζάμια.

Ο 57χρονος εκείνη τη στιγμή είχε στραμμένη αλλού την προσοχή του, καθώς μιλούσε στο κινητό.

Ο δράστης άρχισε να τον πυροβολεί τρέχοντας στη μέση του δρόμου.

Πλησίασε το αυτοκίνητο, άνοιξε την πόρτα του οδηγού και έριξε μια τελευταία ριπή αδειάζοντας τη γεμιστήρα του καλάσνικοφ.

Οι αστυνομικοί μέτρησαν 29 κάλυκες από πολεμικό όπλο. Ήταν διάσπαρτοι στο δρόμο, δίπλα αλλά και μέσα στο αυτοκίνητο του Στεφανάκου.

Ο εκτελεστής και ο συνεργός του ήταν με μια μηχανή  μεγάλου κυβισμού που είχε κλαπεί πριν από ένα μήνα από την Ηλιούπολη.

Όλοι φοβούνται. Κανείς από τους αυτόπτες μάρτυρες, δε δέχεται να μιλήσει στην κάμερα:

«Τον γάζωσαν. Άκουγα τους πυροβολισμούς. Φοβήθηκα. Μόλις έφυγε η μηχανή με τους δολοφόνους, έτρεξα γρήγορα έξω να τον βοηθήσω. Τον είδα πεσμένο στο κάθισμα, μέσα στα αίματα. Του έπιασα το χέρι για να δω το σφυγμό του. Ήταν ήδη νεκρός» δήλωσε στο Star ένας εξ΄αυτών.

Οι αστυνομικοί υποπτεύονται ότι το τελευταίο τηλεφώνημα που δέχθηκε ο Στεφανάκος, ήταν πιθανότατα το δόλωμα για να τον βγάλουν έξω από το γραφείο του όπου είχε στηθεί η ενέδρα θανάτου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι δύο εκτελεστές επέστρεψαν 20 λεπτά αργότερα στον τόπο της δολοφονίας με την ίδια μηχανή.  Ήθελαν να βεβαιωθούν ότι πέτυχαν τον στόχο τους.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΗΣ «ΝΤΑΙΖΗ»

 

Η μαφιόζικη εκτέλεση του Βασίλη Στεφανάκου φαίνεται να είναι η συνέχεια της στυγερής δολοφονίας του Βασίλη Γρίβα που έγινε τον περασμένο Μάιο στα Γλυκά Νερά.

Ο Γρίβας, αθλητής του body-building  πήγαινε  το γιο του στο δημοτικό σχολείο όταν έπεσε σε δολοφονική ενέδρα.

Οι αστυνομικοί εξετάσουν εάν στη χθεσινή δολοφονία είχε εμπλοκή ένας γνωστός άνθρωπος της νύχτας με το ψευδώνυμο «Νταίζη» που εδώ και μερικούς μήνες, μετά την αποφυλάκισή του  έχει χαθεί από προσώπου γης.

Ο ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 

Ο Στεφανάκος ήταν συνεχώς στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών για περισσότερα από 25 χρόνια. Ο ίδιος όμως  δεν παραδέχθηκε ποτέ ότι είχε  εμπλοκή  στα κυκλώματα της νύχτας.

Το 2008 σε ενέδρα της αστυνομίας στο Χαϊδάρι, συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές. Είχε καταδικαστεί σε 21χρόνια φυλάκιση ως ηθικός αυτουργός για τη δολοφονία δύο ανθρώπων της νύχτας από τον Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι το 2006. Είχε καταδικαστεί επίσης σε 14 χρόνια φυλάκιση για εκβιασμούς και λαθρεμπόριο. Η αστυνομία ωστόσο τον θεωρούσε ηθικό αυτουργό και για τη θεαματική απόδραση του Βασίλη  Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Μανιάτης στην καταγωγή ο Βασίλης Στεφανάκος δήλωνε αριστερός. Ψήφιζε πάντα ΚΚΕ Εσωτερικού, ενώ στη φυλακή είχε αποκτήσει στενές σχέσεις με τα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Αποφυλακίστηκε το 2016 ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, μετά από 9 χρόνια στη φυλακή, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top