Τι υποστήριξε στην απολογία του ο Μανώλης Σοροπίδης - Η συμφωνία με τον πασίγνωστο δικηγόρο και τον Χάρη

Ισχυρίστηκε ότι μόνο την τραυμάτισε και ότι άλλοι την αποτελείωσαν

Συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών ο Μανώλης Σοροπίδης βγαίνει από τον 18ο ανακριτή μετά την πολύωρη απολογία του. Το κεφάλι του είναι σκυμμένο. Με μια γκρι κουκούλα προσπαθεί να κρύψει το πρόσωπο του. Ένα πρόσωπο αλλαγμένο μετά από περίπου δύο μήνες στη φυλακή. Σήμερα εμφανίστηκε στα δικαστήρια με μούσια και μαλλιά.

Στην πολύωρη απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες κατονόμασε τα δύο πρόσωπα στον ανακριτή. Τον γνωστό δικηγόρο που είχε τον ρόλο του ηθικού αυτουργού και εγκεφάλου αυτής της ιστορίας αλλά και τον Χάρη τον αστυνομικό του Μεταγωγών, μάλιστα για τον συγκεκριμένο είπε ότι τον εκπαίδευε για το πώς θα τραυματίζει την κοπέλα: «Τον δικηγόρο τον είχα γνωρίσει όταν ήμουνα κρατούμενος, μετά χαιρετιόμασταν στον Κορυδαλλό όταν ερχόταν».

«Έχει προσκομίσει και 2 πολυσέλιδα πάλι χειρόγραφα και εκεί προσπαθεί με τον ίδιο τρόπο να πει πως δεν είναι αυτός ο δολοφόνος και ότι τον έβαλαν κάποιοι άλλοι να διαπράξει το έγκλημα λόγω της θέσης που είχε η κοπέλα. Για την ακρίβεια λέει, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι ενοχλούσε τους πελάτες του ηθικού αυτουργού», εξηγεί ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος του πατέρα της 32χρονης Δώρας.

Ποιος είναι όμως ο δικηγόρος που κατονομάζει ως ηθικό αυτουργό;

Πρόκειται για γνωστό ποινικολόγο, με πολιτική δράση, ο οποίος χειρίζεται οικονομικές υποθέσεις.

«Ο λόγος που μου ζήτησε ο ηθικός αυτουργός να δω τον Χάρη και να βγάλω την κοπέλα από τη μέση ήταν οι μεγάλοι πελάτες που είχε ο δικηγόρος. Η κοπέλα δεν χρηματιζόταν. Στις συναντήσεις μας ο Χάρης ερχόταν μεταμφιεσμένος. Φορούσε περούκες», υποστήριξε ο Σοροπίδης.

Για το τρίτο πρόσωπο δεν έδωσε διευκρινήσεις. Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις του ανακριτή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων καθώς φοβάται για τη ζωή του «θα το κάνουν να φανεί σαν αυτοκτονία», φέρεται να είπε.

«Αλήθεια λέει;  Πιστεύετε δηλαδή ότι ηθικός αυτουργός είναι αυτός ο γνωστός δικηγόρος;  Για να τον λέει; Γιατί δεν λέει για εσάς;  Αηδία. Ποιοι ήταν οι πελάτες του να τους κατονομάσει», λέει στο Star ο Κώστας Ζέμπερης, πατέρας της Δώρας.

«Επιμένει στο όνομα του δικηγόρου. Μετά τη δολοφονία πήγε να τον ξανά βρει τον ηθικό αυτουργό ο οποίος λέει δεν τον γνώριζε. Δεν βρίσκω εγώ κάποιο στοιχείο που να εμπλέκει με σαφήνεια τον άνθρωπο που εμπλέκει ως ηθικό αυτουργό», λέει ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας.  

«Κατά τη συνάντηση στην Ευελπίδων μου είπε : Μανώλη δε σε βλέπω καλά, πίνεις κάτι; Εγώ του απάντησα ότι παίρνω πρέζα. Του είπε ότι θέλω να φτιάξω το καϊκι μου και μου είπε ότι έχει λύση στο πρόβλημα μου», ανέφερε ο Σοροπίδης.

«Ο ίδιος είπε ότι την παρακολουθούσε μόνο στο νεκροταφείο, επίσης απήντησε στο ποιος έστειλε το μήνυμα μην ξανά πας στο νεκροταφείο, είπε πως δεν ήταν αυτός. Θα γίνει και άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών τις επόμενες ημέρες, του κυρίου κατηγορουμένου», αναφέρει η Γιάννα Πναγοπούλου, δικηγόρος της μητέρας της Δώρας.

«Την τραυμάτισα στο πρόσωπο κι ενώ παλεύαμε, εγώ προσπαθούσα να της πάρω την τσάντα κι εκείνη να την κρατήσει, την τραυμάτισα κατά λάθος στο στήθος. Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσαν αυτά τα τραύματα να είναι θανατηφόρα. Η κοπέλα άρχισε να απομακρύνεται  περπατώντας, γύρισε και με κοίταξε μια φορά. Μετά είδα μια κινητικότητα στα μνήματα. Δεν είδα κάτι άλλο και θεωρώ ότι άλλοι την σκότωσαν», ισχυρίστηκε ο Σοροπίδης.

Οι συγγενείς λόγω κακής ψυχολογικής κατάστασης δεν έδωσαν το παρών στα δικαστήρια. Την Πέμπτη η μητέρα της άτυχης εφοριακού αναμένεται να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στον ανακριτή.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top