Τέλος η ταλαιπωρία! Τα αλλάζει όλα ο ΕΟΠΥΥ στα γυαλιά οράσεως

Δεν θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι το κατάστημα οπτικών - Νέα Ενημέρωση: 21:31

Επιτέλους και καλά νέα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, καθώς ο οργανισμός αποφάσισε να βάλει τέλος στην προπληρωμή για την αγορά γυαλιών οράσεως.

Μέχρι σήμερα ο ασφαλισμένος πλήρωνε τα γυαλιά που αγόραζε και κατόπιν κατέθετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ για να του επιστραφούν τα 100 ευρώ που καλύπτει για την αγορά γυαλιών κάθε τέσσερα χρόνια.

Από εδώ και στο εξής, ο ΕΟΠΥΥ θα συνάπτει συμβάσεις με ιδιώτες παρόχους οπτικών ειδών και πλέον δε θα χρειάζεται ο ασφαλισμένος να προπληρώνει τα γυαλιά του.

Η διαδικασία απλοποιείται και εκσυγχρονίζεται με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, ενώ στη σύμβαση με τα καταστήματα οπτικών θα καθορίζονται οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της συνεργασίας τους με τον ΕΟΠΥΥ.

Το ποσό που θα καλύπτει ετησίως ο ΕΟΠΥΥ για οπτικά είδη, ανέρχεται στα 47 εκατομμύρια ευρώ. Σε περίπτωση υπέρβασής του, οι πάροχοι θα καλούνται να επιστρέφουν τη διαφορά ανάλογα με τον τζίρο τους.

Καλούνται μάλιστα οι πάροχοι οπτικών ειδών να υποβάλουν εντός 20 ημερών αίτηση σύναψης σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ για την κατά προτεραιότητα ηλεκτρονική ημερολογιακή ταξινόμηση και διεκπεραίωση.

Από τα μέσα Φεβρουαρίου, οι συμβεβλημένοι οπτικοί θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ.

 

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top