Αυτός είναι ο 26χρονος ορειβάτης που σκοτώθηκε στον Όλυμπο μετά από πτώση σε χαράδρα – Από θαύμα σώθηκε ο φίλος του

Έπεσε κι αυτός σε χαράδρα αλλά στηρίχθηκε από κλαδιά

Ένας νεαρός ορειβάτης βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας σε χαράδρα 200 μέτρων στον Όλυμπο.

Άγιο είχε φίλος και συμφοιτητής του που είχε την πρώτη του ορειβατική εμπειρία. Ο επικεφαλής της ομάδας διάσωσης 15 πυροσβεστών και ανδρών της ΕΜΑΚ, περιέγραψε στο STAR τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλαν, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το συγκλονιστικό video με την επιχείρηση διάσωσης ορειβατών στον Όλυμπο

TΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

 

Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, η Πυροσβεστική στο Λιτόχωρο δέχθηκε τηλεφώνημα από νεαρό που σε κατάσταση πανικού, έλεγε ότι μαζί με ένα φίλο του έπεσαν σε χαράδρα στον Όλυμπο, ενώ βρίσκονταν σε υψόμετρο 2100 μέτρων. Όπως είπε, ο ίδιος έχει εγκλωβιστεί, ενώ δεν γνωρίζει τι απέγινε ο άλλος ορειβάτης. Αμέσως δέκα έμπειροι πυροσβέστες της Πιερίας, κι άλλοι πέντε άνδρες της ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησαν να ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή το όρος των αρχαίων θεών.

Δυστυχώς ο πιο έμπειρος από τους δυο, ένας 26χρονος σπουδαστής τουριστικής σχολής από τη Θεσσαλονίκη είχε χάσει τη μάχη με τη ζωή.

Η πτώση του σε χαράδρα 200 μέτρων, σε μικρή απόσταση από το καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» που ήταν κλειστό, αποδείχθηκε μοιραία.

Ο δεύτερος ορειβάτης, 25 ετών και συμφοιτητής του άτυχου νέου, είχε την πρώτη του ορειβατική εμπειρία. Η ζωή του παίχθηκε σε μια κλωστή. Έπεσε κι αυτός σε χαράδρα, αλλά στηρίχθηκε από κλαδιά κι έζησε. Παγιδεύτηκε όμως, έσπασε και τα δυο του πόδια και δεν μπορούσε να μετακινηθεί. Ωστόσο, μέσα στην ατυχία του, είχε την τύχη, στο συγκεκριμένο σημείο να υπάρχει τηλεφωνικό σήμα.

Οι πυροσβέστες και οι άνδρες της ΕΜΑΚ τον εντόπισαν στις οχτώ το βράδυ. Χρειάστηκαν δυο ώρες να τον μεταφέρουν με φορείο στη θέση Πριόνια, για να τον παραλάβει ασθενοφόρο και να τον πάει στο νοσοκομείο της Κατερίνης, όπου νοσηλεύεται.

Ο 25χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κατερίνης, όπου οι γιατροί του έβαλαν γύψο και στα δυο πόδια.

Πρόκειται για την 24η διάσωση ορειβατών στον Ολυμπο, μέσα στο '17. Δυστυχώς ήταν η πρώτη θανατηφόρα…

 

Δείτε στο video τι δήλωσε στο Star, ο Δημήτρης Μαριόπουλος, υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Λιτοχώρου και επικεφαλής της ομάδας διάσωσης για τις δραματικές στιγμές της διάσωσης αλλά και για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν τα σωστικά συνεργεία

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top