Το συγκλονιστικό video με την επιχείρηση διάσωσης ορειβατών στον Όλυμπο

Βρέθηκε ζωντανός μόνος ο ένας από τους δύο ορειβάτες

Συγκλονιστικό βίντεο με την επιχείρηση ανάσυρσης ορειβάτη από γκρεμό βάθος 150 μέτρων στον Όλυμπο,  μέσα στα χιόνια και με χαμηλές θερμοκρασίες έδωσε στη δημοσιότητα τα Πυροσβεστικό Σώμα.

Διαβάστε επίσης:   Τραγωδία στον Όλυμπο: Νεκρός ο ένας από τους δυο ορειβάτες - Έπεσε σε χαράδρα 250 μέτρων   

Στην ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρεται ότι ειδοποιήθηκε  στις 12:30 του Σαββάτου 9/12/2017 για τον εντοπισμό δυο ορειβατών πλησίον του καταφυγίου Σπήλιος Αγαπητός στον Όλυμπο.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα, από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Κατερίνης, Λιτοχώρου, και της 2ης ΕΜΑΚ. Οι διασωστικές ομάδες του Πυροσβεστικού Σώματος, εντόπισαν τον Σ.Δ. 25 ετών σε ορειβατικό μονοπάτι σε υψόμετρο περίπου 2.000 μέτρων καλά στην υγεία του ο οποίος και μεταφέρθηκε στη θέση Πριόνια προκειμένου να παραληφθεί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο Δ.Η. 26 ετών εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε γκρεμό βάθους περίπου 150 μέτρων από το ορειβατικό μονοπάτι και ανασύρθηκε με τη χρήση ορειβατικού εξοπλισμού. Το άτομο μεταφέρθηκε στη θέση Πριόνια προκειμένου να παραληφθεί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σημειώνεται ότι ελικόπτερο τύπου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο διατέθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από αίτημα του Πυροσβεστικού Σώματος,  δεν κατέστη δυνατόν να επιχειρήσει, λόγω χαμηλής νέφωσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top