Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για την αυτοκτονία της φοιτήτριας στο ΑΠΘ - «Την εκβιάζαν με ροζ βίντεο»

Μετά τις δηλώσεις της μητέρας της που υποστήριξε πως η κόρη της «ήταν μπλεγμένη σε κύκλωμα» / Νέα ενημέρωση 20:17

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την αυτοκτονία της 22χρονης φοιτήτριας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία τον Νοέμβριο του 2016 αφαίρεσε τη ζωή της πηδώντας από τον 9ο όροφο στις εστίες του ΑΠΘ (Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).

Μετά την εμφάνιση της μητέρας της νεαρής κοπέλας στην εκπομπή «Τatiana Live», όπου δήλωσε ότι η κόρη της αυτοκτόνησε γιατί κάποιοι την «εκβίαζαν» με ροζ βίντεο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες 22χρονη φοιτήτρια του ΑΠΘ έβαλε τέλος στη ζωή της, τον περσινό Νοέμβριο.

Να σημειώσουμε, ότι μεταξύ άλλων, η μητέρα της 22χρονης φοιτήτριας δήλωσε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου πως η κόρη της «ήταν μπλεγμένη σε κύκλωμα και την εκβίαζαν να κάνει πράγματα παρά τη θέλησή της». 

 

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε εντολή να διενεργηθεί επείγουσα έρευνα από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα, όπως εγκληματική οργάνωση, παράνομη βία, αλλά και παραβάσεις για την προστασία ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

 

Σύμφωνα με την έγγραφη παραγγελία, ο εισαγγελέας ζητεί «να γίνει η ηλεκτρονική αναζήτηση των ιχνών τυχόν εγκληματικής συμπεριφοράς για τήρηση, αποθήκευση, επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, των απειλών μέσω διαδικτύου για πράξη ή ανοχή, ένωσης προσώπων για διάπραξη κακουργήματος». 

(Η μητέρα της φοιτήτριας)

Ακόμη, ζητεί να ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις και να γίνει κάθε δικονομική ενέργεια για τη διαπίστωση των παραπάνω πράξεων. Σε περίπτωση, δε, που από την έρευνα προκύψουν ενδείξεις για τέλεση αδικημάτων, να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις από υπόπτους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top