Ηλεκτρονικό εισιτήριο alert: Και με 1,4 ευρώ θα γίνεται η διάθεσή του - Παράταση για τις παλαιές κάρτες μέχρι τις 10 Νοεμβρίου

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ / Νέα ενημέρωση 12:45

Και με 1,4 ευρώ θα διατίθεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Την ενεργοποίηση της δυνατότητας διάθεσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έναντι 1,4 ευρώ (δηλαδή με το αντίτιμο που έχει το σημερινό χάρτινο εισιτήριο), αιτείται ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γιάννης Σκουμπούρης, με επιστολή που απέστειλε στον ανάδοχο του «Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου».

Να σημειώσουμε, πως μέχρι σήμερα το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν διατίθεται μεμονωμένα, δηλαδή με το αντίτιμο των 1,4 ευρώ, καθώς ο επιβάτης χρειάζεται να καταβάλλει, την πρώτη φορά, είτε 4,5 ευρώ που είναι το ημερήσιο εισιτήριο, είτε 7 ευρώ που αντιστοιχεί σε 5 διαδρομές.

Ωστόσο, το μεμονωμένο εισιτήριο των 1,4 ευρώ διατίθεται ήδη, τόσο στην προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα, όσο και στην απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα (η απρόσωπη κάρτα, την πρώτη φορά, διατίθεται - κι αυτή - με 7 ευρώ που αντιστοιχεί σε 5 διαδρομές).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ταλαιπωρίας συνέχεια! Από τα ξημερώματα οι ουρές για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Παράλληλα, ο ΟΑΣΑ επεξεργάζεται κίνητρα, ώστε ο επιβάτης να μην πετά το ηλεκτρονικό εισιτήριο (πρόκειται για το ATH.ENATicket), αλλά να το επαναφορτίζει, όπως πχ στις δέκα επαναφορτίσεις, η ενδέκατη να είναι δωρεάν.

Η σημαντική διαφορά του νέου συστήματος είναι ότι, τόσο το ηλεκτρονικό εισιτήριο (ATH.ENA Ticket), όσο και η ηλεκτρονική κάρτα (ATH.ENA Card) μπορούν να επαναφορτιστούν, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο επιβάτης μπορεί να μην τα πετά, αλλά να τα επαναχρησιμοποιεί.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΛΑΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Μετά τις ουρές ταλαιπωρίας που για ακόμα μια ημέρα δημιουργήθηκαν στα εκδοτήρια των εισιτηρίων, ο ΟΑΣΑ ζήτησε ολιγοήμερη παράταση απο το Υπουργείο Μεταφορών για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και των ηλεκτρονικών καρτών.

Οι κάτοχοι των μηνιαίων καρτών θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν έως τις 10 Νοεμβρίου, ενώ οι κάτοχοι των παλιών εισιτηρίων έως τις 6 Νοεμβρίου, όταν και θα είναι διαθέσιμο το ηλεκτρονικό εισιτήριο των 1,40 ευρώ. Από το δελτίο τύπου του Οργανισμού Συγκοινωνιών πάντως δεν διευκρινίζεται πότε ακριβώς θα κλείσουν οι μπάρες στους σταθμούς, οπότε και δεν θα μπορεί πλέον κανείς να μετακινηθεί εάν δεν έχει εισιτήριο ή κάρτα ηλεκτρονικής μορφής.

Εντός του Νοεμβρίου 2017 θα αρχίσει το κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς του μετρό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο Οργανισμός Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών εισέρχεται πλέον σε μία νέα περίοδο λειτουργίας, μόνο με ηλεκτρονικά μέσα κομίστρου, γεγονός που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στο επιβατικό κοινό και θα είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος».

 

Φωτορεπορτάζ απο το... αδιαχώρητο που δημιουργήθηκε σήμερα σε πολλούς σταθμούς μετρό, όπου εκατοντάδες επιβάτες στέκονταν στις ουρές για ώρες ολόκληρες προκειμένου να βγάλουν ηλεκτρονική κάρτα. Οι φωτογραφίες απο το κομφούζιο που δημιουργήθηκε, είναι ενδεικτικές τις κατάστασης:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top