"Θέλουμε το αυτοκίνητο. Δε θα σε πειράξουμε" - Ένοπλοι λήστεψαν αστυνομικό της ασφάλειας εν ώρα υπηρεσίας

Τον ανάγκασαν να βγει από το όχημα και το έκλεψαν Νέα ενημέρωση 1-10-2017 08:19

Θύμα ληστείας εν ώρα υπηρεσίας έπεσε αστυνομικός της Ασφάλειας στο Παλαιό Φάληρο. Την ώρα που βρισκόταν μέσα στο σταθμευμένο συμβατικό αυτοκίνητο δύο ένοπλοι τον ανάγκασαν να βγει από το όχημα και το έκλεψαν.

Ο αστυνομικός του τμήματος αρχαιοκαπηλίας είχε παρκάρει στον παράδρομο πολυχώρου στο Παλαιό Φάληρο. Βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο και περίμενε πληροφοριοδότη για υπόθεση που χειρίζεται όταν τον πλησίασαν ο δύο ένοπλοι.

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

Ο ένας κακοποιός, αυτός που κρατούσε αυτόματο όπλο και είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ήρθε από την πλευρά μου. Μου είπε: "βγες έξω, θέλουμε το αυτοκίνητο. Δεν θα σε πειράξουμε". Μιλούσε καλά ελληνικά. Ο δεύτερος δράστης κρατούσε όπλο και ήταν από την πλευρά του συνοδηγού. Δεν είχε καλυμμένο το πρόσωπό του. Δεν μπόρεσα να διακρίνω τα χαρακτηριστικά του. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι και οι δύο έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα.

Ο αστυνομικός χωρίς να τους πει την ιδιότητά του, υπό την απειλή των όπλων βγήκε από το συμβατικό αυτοκίνητο. Οι δράστες αφού πήραν το κινητό του μπήκαν στο όχημα και αναπτύσσοντας ταχύτητα απομακρύνθηκαν.

Ο αστυνομικός πήγε σε κατάστημα που βρίσκεται στο σημείο και ενημέρωσε την υπηρεσία του.

Αμέσως στον πολυχώρο πήγαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και περιπολικά. Παρά την κινητοποίηση αυτοκίνητο της ασφάλειας, δεν εντοπίστηκε.

Για την κλοπή του υπηρεσιακού οχήματος, ενημερώθηκε και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Οι αξιωματικοί της ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν ότι πρόκειται για τυχαίο γεγονός. Δηλαδή ότι πρόκειται για κοινούς κακοποιούς οι οποίοι πήραν το όχημα, χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι της Αστυνομίας, πιθανότατα για να κάνουν κάποια ληστεία ή άλλη εγκληματική ενέργεια. Οι αστυνομικοί πήραν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν περιμετρικά του πολυχώρου προκειμένου να εξακριβώσουν τις κινήσεις των δραστών  πριν και μετά τη ληστεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top