Μάχη με τις φλόγες στη μαρτυρική Μάκιστο - Στις αυλές σπιτιών η φωτιά

Ξύπνησαν μνήμες από το 2007 - Νέα Ενημέρωση 21:42

Ο πύρινος εφιάλτης του 2007 επέστρεψε στη μαρτυρική Μάκιστο Ζαχάρως, καθώς στην περιοχή ξέσπασε πυρκαγιά και το χωριό πνίγεται στις φλόγες.

Η φωτιά ξεκίνησε από αγροτοδασική έκταση, στην πορεία, όμως, δυνάμωσε και μπήκε στο χωριό. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να μη φτάσει στα σπίτια. Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 5 αεροσκάφη.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «η φωτιά στην Μάκιστο είναι πολύ επικίνδυνη και οι φλόγες βρίσκονται κοντά στις αυλές των πρώτων σπιτιών του χωριού». Επίσης, είπε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να προστατευόσουν τις περιουσίες», προσθέτοντας ότι «ευτυχώς στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι».

Προσγείωση λόγω...πουλιού

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, τα Καναντέρ που απογειώθηκαν για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς επέστρεψαν στη βάση τους, καθώς την ώρα της πτήσης χτύπησαν με κάποιο πουλί, το οποίο μπήκε στον κινητήρα, και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν για έλεγχο. Στη συνέχεια, σηκώθηκε ελικόπτερο από την Κεφαλονιά, αλλά χάλασε και παρέμεινε καθηλωμένο στο έδαφος. 

Κι άλλα πύρινα μέτωπα

Παράλληλα, πύρινα μέτωπα υπάρχουν στο Κακοτάρι, όπου η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, και στο Αγραπιδοχώρι, όπου καίγεται αγροτοδασική έκταση και πουρνάρι, χωρίς να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top