Αποκλειστικό Star: Ο ιδιοκτήτης του Αγία Ζώνη ΙΙ μιλά για το λαθρεμπόριο καυσίμων

«Αυτά είναι στη φαντασία των ανθρώπων»

Αποκαλύψεις για τις κατηγορίες περί λαθρεμπορίας καυσίμων έκανε ο Θεόδωρος Κουντούρης, πλοιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ που βυθίστηκε, μιλώντας αποκλειστικά στο Star και τον Βαγγέλη Γκούμα.

«Ο καπετάνιος και ο μηχανικός μου έχουν αναφέρει ότι το πλοίο το αγκυροβόλησαν, ήταν ασφαλές. Κάποια στιγμή, είδαν την εισροή υδάτων που είχε πάρει την κλίση το βαπόρι και είδαν ότι είχε κάνει ύδατα. Τώρα, από ‘κει και πέρα, τον λόγο που έγινε δεν τον γνωρίζω» εξηγεί ο κ. Κουντούρης.

«Δηλαδή τι σημαίνει; Ο καθένας θέλει να κάψει την περιουσία του; Έτυχε σε μένα. Εμένα δεν ήταν ασφαλισμένο, δυστυχώς. Ούτε το φορτίο ούτε το πλοίο. Την ακριβή ποσότητα των καυσίμων δεν τη θυμάμαι. Ήταν 2.200 τόνοι μαζούτ και 340 τόνοι γκαζόιλ, αξίας περίπου 900 χιλιάρικα».  

Όσον αφορά το πλοίο Λασέα και το λαθρεμπόριο καυσίμων, ο κ. Κουντούρης σχολιάζει: «Δεν υπάρχει λαθρεμπόριο. Υπήρχαν κι άνθρωποι δικοί μας επάνω. Εκπρόσωποί μας την ώρα που γινόταν η καταμέτρηση και η δειγματοληψία. Υπήρχαν άνθρωποι κι από την πλευρά μας. Δεν υπάρχει λόγος να γίνει λαθρεμπόριο».

Στις κατηγορίες ότι ο ίδιος το προκάλεσε όλο αυτό για να βγάλει χρήματα, ο πλοιοκτήτης απαντά: «Αυτά είναι στη φαντασία των ανθρώπων».

Δείτε όλη τη συνέντευξη στο βίντεο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top