Ο Kofi Annan στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων

Τον υποδέχτηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - Πρώτη ανάρτηση; 14-09-2017 18:07

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, κύριος Kofi Annan, επισκέφτηκε σήμερα, Πέμπτη, το πρωί την Ογκολογική Μονάδα Παίδων, όπου τον υποδέχτηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

«Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου που είστε εδώ μαζί μας. Η παρουσία σας μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε…» είπε η κυρία Βαρδινογιάννη, καλωσορίζοντας τον κύριο Annan.

«Εγώ σ’ ευχαριστώ πολύ Μαριάννα και σε συγχαίρω για τη δουλειά που έχεις κάνει, για όλα αυτά που προσφέρεις στα παιδιά, που τα φροντίζεις τόσο. Είναι αξιοθαύμαστο το έργο σου και ξέρω ότι πάντα προσπαθείς και δεν τα παρατάς ποτέ. Ξέρω πως ό,τι και αν αποφασίσεις να κάνεις, το καταφέρνεις πάντα!» είπε, μεταξύ άλλων, ο κύριος Annan.

Ο κύριος Kofi Annan και η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Ο κύριος Annan και η κυρία Βαρδινογιάννη, που τους συνδέει η μακροχρόνια συνεργασία τους στο Global Humanitarian Forum - μια πλατφόρμα ανθρωπιστικής δράσης που ιδρύθηκε το 2007 - καθώς και στενοί φιλικοί δεσμοί, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αρκετή ώρα για τα μελλοντικά τους σχέδια.

Εν συνεχεία, ο κύριος Annan ξεναγήθηκε σε χώρους του Νοσοκομείου, και συνομίλησε με γονείς και παιδιά που νοσηλεύονται εκεί. Τα παιδιά, μάλιστα, του χάρισαν ένα κολάζ που είχαν φτιάξει αποκλειστικά για εκείνον. Συγκινημένος, ζήτησε να φωτογραφηθεί με το κολάζ για να ευχαριστήσει τα παιδιά.

Ο κύριος Kofi Annan 

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη στήριξη του κυρίου Annan στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», η κυρία Βαρδινογιάννη τού πρόσφερε αναμνηστικά δώρα και για να τον τιμήσει, τοποθέτησε ένα αστέρι με το όνομά του στον Τοίχο των Αστεριών του Νοσοκομείου.

Η κυρία Kerry Kennedy, ο κύριος Κofi Annan, η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και ο κύριος Μανώλης Παπασάββας

Παρόντες κατά την επίσκεψη του κυρίου Annan στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων ήταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» κύριος Μανώλης Παπασάββας, ο Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Όστων «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Δρ. Στέλιος Γραφάκος, η Διευθύντρια της ΜΜΜΟ κυρία Βασιλική Κίτρα, η κυρία Kerry Kennedy, Πρόεδρος του «RFK Ηuman Rights», κ.ά.

Ο κύριος Μανώλης Παπασάββας, η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο κύριος Kofi Annan και ο Δρ. Στέλιος Γραφάκος

Νωρίτερα, ο κύριος Annan χαιρέτησε τις εργασίες του 5ου Athens Democracy Forum, στο Ζάππειο. Φέτος, στο κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός που σηματοδοτεί την Διεθνή Ημέρα Δημοκρατίας των Ηνωμένων Εθνών στις 15 Σεπτεμβρίου, το κεντρικό θέμα είναι: «Λύσεις για έναν κόσμο που αλλάζει».

Στο διεθνές Forum, στο οποίο συμμετέχει το Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη και ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, παίρνουν μέρος σημαντικές προσωπικότητες και φορείς από όλο τον κόσμο. 

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την έναρξη των εργασιών του Athens Democracy Forum στο Ζάππειο Μέγαρο, σήμερα, Πέμπτη, το πρωί:

Στις φωτογραφίες, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η Πρόεδρος του «RFK Ηuman Rights», κυρία Kerry Kennedy, η κυρία Mariah Kennedy Cuomo, ο κύριος Thomas Polis, o κύριος Kofi Annan κ.ά. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top