Τους «έκαψε» το σκονάκι! 106 φοιτητές… παρέδωσαν την ίδια εργασία για να περάσουν το μάθημα

Απίθανα σκηνικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών - Πρώτη ανάρτηση: 12-09-2017 09:54

Την ίδια… έμπνευση είχαν 106 φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι τον Ιούνιο παρέδωσαν την ίδια ακριβώς εργασία για να περάσουν το μάθημα «Δυναμικά Μαθηματικά Υποδείγματα».

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η εξόφθαλμη αντιγραφή έγινε αντιληπτή και η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τιμωρήσει τους φοιτητές αποκλείοντάς τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Παρ’ όλ’ αυτά στο πλευρό των αντιγραφέων φοιτητών βρέθηκε η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και κατά πληροφορίες και η ΠΑΣΠ.

Η ΔΑΠ μάλιστα εξέδωσε και ανακοίνωση με την οποία ζητά την άρση της ποινής σημειώνοντας ότι «σε περίοδο βαθιάς κρίσης η απαγόρευση συμμετοχής φοιτητών στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου αποτελεί ακραία κίνηση, η οποία θα έχει τραγικές συνέπειες για την ομαλή συνέχεια των σπουδών των παραπάνω φοιτητών».

Στην ανακοίνωση αυτή δε, επικαλείται τον… Μαρξ τονίζοντας ότι «κάθε σημαντικό γεγονός στη σύγχρονη εποχή εξελίσσεται σαν φτηνή αντιγραφή του ιστορικού παρελθόντος. Αυτό είχε αντιληφθεί και διατυπώσει στο έργο του “Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη” ο Γερμανός Φιλόσοφος Καρλ Μαρξ».

Πηγές προσκείμενες στη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ λένε ότι η παράταξη ζήτησε οι 106 να αποκλειστούν μόνο από το επίμαχο μάθημα και όχι από όλα, αλλά η διευκρίνιση αυτή δεν ήταν αρκετή και τόσο η φοιτητική παράταξη της ΝΔ, όσο και η ΠΑΣΠ αποδοκιμάστηκαν για τη στάση τους στο ζήτημα της αντιγραφής από τοπικούς παράγοντες και βουλευτές τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top