Μουσική σύμπραξη στο Ηρώδειο με τη «σφραγίδα» του Μ.Θεοδωράκη για τα παιδιά της Ελπίδας

Μια συναυλία αγάπης με τους Στ. Κορκολή, Μ. Φαραντούρη και Σ. Μανουσάκη και σπουδαίους μουσικούς κάτω από την Ακρόπολη

Για τα παιδιά της Ελπίδας και τον μεγάλο μας μουσουργό, Μίκη Θεοδωράκη θα καταθέσουν ταλέντο και ψυχή, την Παρασκευή στο Ηρώδειο δύο μουσικά σχήματα από τον Βόλο. Το δημοτικό ωδείο Βόλου και η χορωδία "Ιωνία" συμπράττουν με τον σπουδαίο συνθέτη, Στέφανο Κορκολή σε μια συναυλία, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ... 

Με εντατικούς ρυθμούς εργάζονται οι Βολιώτες μουσικοί, υπό την καθοδήγηση του διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη, Στέφανου Κορκολή. Δημοτικό Ωδείο Βόλου και χορωδία "Ιωνία" πατούν στις νότες του ασύγκριτου Μίκη Θεοδωράκη για τα παιδιά της Ελπίδας. Την Παρασκευή στις 21:00, σε μια εκδήλωση τέχνης και αλληλεγγύης ετοιμάζονται αφιλοκερδώς να μας ταξιδέψουν στα ιστορικά μονοπάτια της μουσικής του, με φόντο το Ηρώδειο.

«Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη όχι απλώς σύμβολο. Nομίζω είναι η ίδια η Ελλάδα ο Μίκης Θεοδωράκης. Μας βάζει πολύ ψηλά τον πήχη και θέλουμε να ανταποκριθούμε σε αυτό και επαναλαμβάνω ότι ευχαριστούμε τον Σύλλογο Ελπίδα και τον κύριο Κορκολή που επέλεξαν τη συμφωνική ορχήστρα μας να συμμετάσχει σε αυτό», δήλωσε στο Star, ο Γιώργος Βλιώρας, πρόεδρος ΔΟΕΠΑΠ –ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Τη συναυλία διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Για μια ακόμη φορά, το κοινό ανταποκρίθηκε με συγκινητικό τρόπο στο κάλεσμα ανθρωπιάς της Προέδρου του συλλόγου, κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη, αφού τα εισιτήρια της εκδήλωσης έχουν ήδη εξαντληθεί. Μαζί με τον Στέφανο Κορκολή συμπράττουν και δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες: η μοναδική Μαρία Φαραντούρη και η εξαιρετική Σοφία Μανουσάκη.

«Ο συνδυασμός των καλλιτεχνών, του ρεπερτορίου, καθώς και του σκοπού της συναυλίας αυτής, έχουν κάνει τα παιδιά να προετοιμάζονται πυρετωδώς, αλλά με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό για να αποδώσουν τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και να συνδράμουν σε αυτό τον σκοπό για να βοηθήσουν τα παιδιά με καρκίνο του Συλλόγου Ελπίδα», δήλωσε στο Star, η Κορνηλία Φραγκογιάννη, μαέστρος της χορωδίας "Ιωνία".

Η συμφωνική ορχήστρα και η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου θα συμμετάσχουν με σύνολο 137 καλλιτεχνών και η Χορωδία Ιωνία με τις φωνούλες 45 παιδιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top