Πυρκαγιές στην Αχαΐα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες στην περιοχή Άγιος Νικόλαος και στο Σαντομέρι - Πρώτη ανάρτηση; 25-08-2017 19:30

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Νικόλαος Αχαΐας. Στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Παράλληλα, ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Νωρίτερα, φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή Σαντομέρι Αχαΐας. Στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεση της φωτιάς 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν από αέρος δύο ελικόπτερα.

Ακόμη μια πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας. Πρόκειται για  μια πολύ δύσβατη περιοχή και δυσπρόσιτη για τους πυροσβέστες.

Το πρωί στη Σαλαμίνα και συγκεκριμένα στην περιοχή Κακή  Βίγλα ξέσπασε άλλη μια πυρκαγιά την οποία ευτυχώς οι πυροσβέστες κατάφεραν πολύ γρήγορα να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε όλη τη χώρα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και μπορεί να οδηγήσουν σε αναζωπυρώσεις αλλά και νέες πυρκαγιές. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκατρείς μέρες μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στον Κάλαμο και το Καπανδρίτι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται ακόμη εκεί σε περίπτωση αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατά το τελευταίο 12ωρο (06:00-18:00), το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να αντιμετωπίσει 30 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top