Αγωνία τέλος για χιλιάδες μαθητές! Ανακοινώνονται οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ-Ποιοι γελάνε και ποιοι κλαίνε

Νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα ετοιμάζει η κυβέρνηση

Με το όνειρο να ξεκινήσουν τη φοιτητική ζωή και να σταδιοδρομήσουν, νέοι και νέες καρδιοχτυπούν και περιμένουν την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής.

Οι εκτιμήσεις θέλουν οι βάσεις στις σχολές Οικονομίας και Πληροφορικής να πέφτουν κατακόρυφα ακόμη ίσως και πάνω από 1500 μόρια. 

Τα μαθηματικά ρίχνουν τις βάσεις και στις Πολυτεχνικές και Φυσικομαθηματικές σχολές κατά 500 ή 800 μόρια, ενώ... άνοδο θα εμφανίσουν οι χαμηλόβαθμες σχολές των ΤΕΙ.

Μικρές μεταβολές με πτωτικές τάσεις θα έχουν οι επιστήμες Υγείας, με εξαίρεση τα τμήματα Χημείας που εμφανίζουν άνοδο.

Άνοδο θα σημειώσουν οι σχολές των Ανθρωπιστικών σπουδών και κυρίως οι Παιδαγωγικές σχολές περίπου 800μόρια. Μικρή θα είναι η πτώση στις στρατιωτικές και τις σχολές αστυνομίας και πυροσβεστικής. 

Δείτε επίσης: Πανελλήνιες 2017: Αύριο ανακοινώνονται οι βάσεις των Σχολών;

Δείτε επίσης: Απειλητικό e-mail στον Γαβρόγλου – «Βρωμότουρκε, θα σε γ@@@@@@@@»

Χθες Τρίτη ο υπουργός Παιδείας, Κ.Γαβρόγλου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και μεταξύ άλλων επικεντρωθήκαν στην σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων και το νέο σύστημα που αναμένεται να ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο και να ισχύσει το 2020.

Ο κ.Γαβρόγλου έχει δηλώσει πως δεν αποκλείεται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να συνυπολογίζεται ο βαθμός του απολυτηρίου και ο βαθμός από γραπτές εξετάσεις.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, ο υπουργός Παιδείας δέχτηκε επίθεση με μήνυμα στο email του πριν λίγες ημέρες,το οποίο εξετάζει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Ο κ. Γαβρόγλου δεν θέλησε να υποβάλει μήνυση, δήλωσε ωστόσο ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top