Πανελλήνιες 2017: Αύριο ανακοινώνονται οι βάσεις των Σχολών;

Αλλαγές στην Παιδεία θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ- Πρώτη Ανάρτηση 23-08-2017 09:59

Πανελλήνιες 2017: Αύριο ανακοινώνονται οι βάσεις των Σχολ

Εκτός απροόπτου, τέλος θα μπει στην αγωνία των υποψηφίων στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2017 αύριο, Πέμπτη, καθώς, όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στην διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο), μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Πέρυσι, οι βάσεις είχαν ανακοινωθεί στις 24 Αυγούστου.

Σύμφωνα, πάντα, με το δημοσίευμα, μετά την ανακοίνωση των βάσεων, αναμένεται να ανακοινωθεί και το νέο εξεταστικό σύστημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου κι ότι στις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην παιδεία και την αντικατάσταση του υπάρχοντος συστήματος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι «το νέο σύστημα πρόσβασης θα προκύπτει αυτομάτως από τη νέα δομή του Λυκείου», με το υπουργείο να διαψεύδει πληροφορίες για κατάργηση των Πανελληνίων και θεσμοθέτηση εξετάσεων ανά περιφέρεια.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top