Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο Μετόχι: 9 εναέρια μέσα παλεύουν με τις φλόγες - Στη μάχη και ο Στρατός!

Πάνω από 70 οχήματα στο σημείο

Άσχημα είναι τα νέα για ακόμη μία φορά από το μέτωπο της Ανατολικής Αττικής.

Η πυρκαγιά έχει αναζωπυρωθεί στο Μετόχι όπου τα ενεργά μέτωπα αυτή τη στιγμή είναι τρία, με τις αρχές να φοβούνται τα χειρότερα καθώς από το μεσημέρι περιμένουμε ισχυρούς ανέμους έως 7 μποφόρ.

Πλέον, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία από την πλατεία Καπανδριτίου προς της λεωφόρο Καλάμου.

Διαβάστε επίσης: Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες στην Αττική: Αναζωπυρώσεις όλη τη νύχτα – Ανησυχία σήμερα από τους δυνατούς ανέμους

Στη μάχη της πυρόσβεσης έχουν ριχθεί 9 μέσα από αέρος, 3 Καναντέρ και 6 ελικόπτερα, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά έχουν αυξηθεί σημαντικά, με ενισχύσεις από όλη την Ελλάδα.

Συνολικά στην κατάσβεση παίρνουν μέρος: 72 οχήματα με 180 πυροσβέστες και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ έχουν ριχθεί στη μάχη και 100 άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων με 4 οχήματα.

Αποστάσεις και επίσημα από Πυροσβεστική για τα περί «οργανωμένου σχεδίου»

Aποστάσεις από την επίσημη κυβερνητική γραμμή και τις επίσημες δηλώσεις ανώτατων κυβερνητικών στελεχών με τις οποίες μιλούν για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών σε ολόκληρη τη χώρα πήρε χθες η Πυροσβεστική.

Διαβάστε επίσης: Στο μικροσκόπιο ύποπτο εύρημα: Τα δύο ενδεχόμενα που εξετάζει η Πυροσβεστική για την πυρκαγιά στην Αν. Αττική

Η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη και κληθείσα να σχολιάσει τις σχετικές διαρροές περί εμπρησμών, ουσιαστικά «άδειασε» την κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σημειώνοντας τα εξής:  «Όχι δεν μπορούμε  να πούμε κάτι τέτοιο. Τα αίτια διερευνώνται και θα έχουμε τα αποτελέσματα από τους υπαλλήλους στο τέλος των πυρκαγιών».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top