Συγκινητικό βίντεο για το ολοκαύτωμα στα Ανώγεια προβάλλεται στο μετρό της Αθήνας

«Ο τόπος μας, σύμβολο της αντίστασης και της ελευθερίας»

Από σήμερα, Παρασκευή, στις γιγαντοοθόνες των σταθμών του μετρό της Αθήνας, προβάλλεται ένα πολύ ιδιαίτερο βίντεο, με τίτλο «Ανώγεια, η Αετοφωλιά του Ψηλορείτη», που αναφέρεται στο ιστορικό χωριό των Ανωγείων της Κρήτης.

Στόχος είναι να γνωρίσουν οι κάτοικοι της Αθήνας, όπως και οι επισκέπτες της, την ιστορία ενός ιστορικού χωριού της Κρήτης και των ολοκαυτωμάτων του.

Ο δήμαρχος Ανωγείων, Μανώλης Καλλέργης, τόνισε ότι θέλουν να γνωστοποιηθούν όλα όσα υπέστησαν οι Ανωγειανοί από τους Ναζί.

«Ο τόπος μας, σύμβολο της αντίστασης, της ελευθερίας, σύμβολο του πολιτισμού και της γνώσης, τόπος που γέννησε ανθρώπους του πνεύματος και της μουσικής, που έστειλε σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της αλληλεγγύης της ανθρωπιάς και του αέναου αγώνα για σεβασμό στον άνθρωπο και τη μητέρα φύση, πάλεψε με νύχια και με δόντια για να μπορέσει να ξανασταθεί μετά και τα τρία ολοκαυτώματα του χωριού μας.

Αποδεικνύουν οι Ανωγειανοί με τους αγώνες τους ότι ποτέ δεν πρέπει ο άνθρωπος να λυγίζει και να επιτρέπει στη βία να κυριαρχεί, ότι μέσα από τη δημοκρατία, τον σεβασμό την αλληλοκατανόηση και την ομόνοια μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Εκεί, που ανταμώνουν ο ανθρωπισμός και όλα όσα η φύση χαρίζει απλόχερα στον άνθρωπο. Διψάμε στα Ανώγεια για καθετί που μπορούν ως ανθρώπους να μας πάνε πιο ψηλά.

Αυτό το μήνυμα στέλνουμε μέσα από το συγκεκριμένο βίντεο το οποίο θα προβάλλεται μέχρι και τις 13 Αυγούστου οπότε θα τιμήσουμε τη μνήμη των πεσόντων αλλά και των αγωνιστών από το ολοκαύτωμα των Ανωγείων από τους Ναζί. Οι 161 νεκροί μας και οι 940 ισοπεδωμένες οικίες δεν στάθηκαν ικανές πληγές για να πάψουμε να υπάρχουμε. Πήραμε δύναμη από τα τραύματα μας και σηκώσαμε το μπόι μας και πάλι, σηκώσαμε τα παιδιά μας στις αγκαλιές μας και προχωρήσαμε μπροστά φτάνοντας οι Ανωγειανοί με σεβασμό και ταπεινότητα, αλλά πάντα άξιοι και με αξίες άνθρωποι σε κάθε γωνιά της γης».

 

 

 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top