Ντόχα έγινε η... Λάρισα! Θερμοκρασίες ρεκόρ σε όλη την Ελλάδα

Μέχρι και τροχαία έγιναν από την υπερβολική ζέστη

Σε καμίνι έχει μετατραπεί ολόκληρη η χώρα. Το θερμόμετρο σε ορισμένες πόλεις της Ελλάδας ξεπέρασε τους 43 βαθμούς Κελσίου. 

Στο Ρέθυμνο και τα Τρίκαλα έλιωσε η άσφαλτος από τη ζέστη, ενώ εντύπωση προκάλεσε στους μετεωρολόγους ότι υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν και στα νησιά.

Στα Τρίκαλα ο δήμαρχος της πόλης έδωσε τη λύση στις ακραίες καιρικές συνθήκες, δημιουργώντας τις έξυπνες στάσεις... που ψεκάζουν τους πολίτες με νερό! Οι Τρικαλινοί έκαναν και το γνωστό πείραμα με το αυγό. Έγινε ομελέτα σε ελάχιστα λεπτά σε πεζούλι της πόλης από την υψηλή θερμοκρασία.

Θερμοκρασίες ρεκόρ σημειώθηκαν και στην Καλαμάτα, ενώ ασφυκτική ζέστη επικράτησε και στην Θεσσαλονίκη.

Σαραντάρι χτύπησε ο υδράργυρος στην Πάτρα και οι πολίτες έψαχναν ήσκιο για να προφυλαχτούν .

Στις δυο το μεσημέρι  τις υψηλότερες θερμοκρασίες είχαν:  

ΣΠΑΡΤΗ 44 
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 43
ΛΑΡΙΣΑ 42 
ΣΟΥΔΑ 42 
ΑΡΓΟΣ 41 
ΚΥΘΗΡΑ 41 

Και να σκεφτεί κανείς ότι την ίδια ώρα στη Ντόχα του Κατάρ η θερμοκρασία ήταν 42 βαθμούς Κελσίου, όσο δηλαδή και στη ΛΑΡΙΣΑ!

Οι υψηλές θερμοκρασίες ευθύνονται για τη φωτιά που ξέσπασε σε αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε κολώνα στη Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Οι περαστικοί δεν πρόλαβαν να σώσουν τον οδηγό, ενώ και η πυροσβεστική ήταν αδύνατο να φτάσει στο σημείο λόγω της εξόδου των Θεσσαλονικέων προς τις παραλίες της Χαλκιδικής.Και στην Κακιά Σκάλα το βράδυ της Πέμπτης αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες και ενώ έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί. Αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη ζωή του ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top